Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, November 09, 2011

Tahun 2012 masehi, dunia sekali lagi alami 366 hari dalam setahun !

Setiap empat tahun sekali bilangan hari dalam satu tahun akan bertambah kepada satu hari menjadikan dunia mempunyai 366 hari pada tahun 2012 nanti yang kebiasaannya ramai yang hanya berpendapat bahawa satu tahun bersamaan dengan 12 bulan atau 52 minggu ataupun 365 hari.

Keadaan ini sebenarnya memang telah lama terjadi iaitu sejak dari awal tahun Masehi lagi dan akan berterusan selang empat tahun sekali misalnya setelah tahun 2012 kelak maka empat tahun sesudah itu iaitu pada tahun 2016, tahun 2020, tahun 2024, tahun 2028, tahun 2032 dan begitulah seterusnya ianya akan akan terus menerus berlaku sedemikian.

Sungguhpun begitu, ianya hanya akan melibatkan bulan February saja yang kita mungkin ingat bahawa bulan berkenaan cuma ada 28 hari semata-mata tetapi bulan February sebenarnya akan mendapat tambahan satu hari menjadikannya lebih panjang kepada 29 hari untuk tempoh empat tahun sekali dan begitulah seterusnya iaitu pada setiap tahun keempat yang genap.

Begitulah juga dengan tahun-tahun sebelum ini misalnya pada tahun 1996, tahun 2000, tahun 2004 dan juga pada tahun 2008, bulan February bertambah satu hari menjadikannya 29 hari untuk satu bulan akan tetapi pada tahun berikutnya iaitu untuk selama tiga tahun berturut-turut bilangan hari dalam bulan February kembali menjadi seperti sediakala iaitu 28 hari satu bulan.

Oleh itu, menjelang tahun depan, siang kita akan dapat lebihan satu hari iaitu bulan February atau 366 hari untuk tahun 2012 tidak seperti biasa 365 hari setahun, jadi bagaimanakah kita hendak menggunakan masa satu hari yang dianugerahkan itu supaya ianya tidak menjadi sia-sia dan berlalu begitu sahaja tanpa diisi dengan perkara-perkara yang memberi faedah kepada negara.

Janganlah pula lebihan satu hari dalam tahun 2012 itu nanti digunakan pula oleh kaum kerabat Ambiga, Marina dan Anwar untuk tujuan-tujuan mempromosikan bermacam-macam program yang bertentangan dengan nilai kehidupan serta adat budaya masyarakat kita...

Pose dari pengamal2 seks bebas sebelum menjelangnya hari kiamat !

 Sebagaimana agama Islam, agama Kristian juga telah lama sebelum itu mengajar umatnya tentang kejadian hari kiamat. Cuma oleh kerana wujudnya perselisihan tentang kepercayaan agama masing-masing mengenai hari kiamat itu menyebabkan orang bukan Kristian beranggapan bahawa agama Nabi Isa a.s itu tidak menyentuh hal-hal yang berkaitan dengan hari kiamat atau akhir zaman. Itu adalah satu persepsi yang salah.

 Dan pengertian tentang benarnya hari kiamat itu diperkuatkan lagi dengan kedatangan agama terakhir iaitu Islam untuk seluruh umat manusia di muka bumi ini melalui rasulNya Nabi Muhamad S.A.W. yang dipilih sebagai pesuruh Allah untuk membawa sinar cahaya kepada dunia. Orang Kristian mungkin ada yang berbelah bahagi samada hendak percaya atau tidak tentang hari kiamat ini berlainan pula dengan orang Islam dari pandangan saya yang seluruhnya memang mempercayai tentang hari kiamat.

 Tetapi kepada golongan yang kurang percaya akan adanya hari kiamat kelak, saya rasa belum terlambat lagi untuk mereka ini berpatah balik ke pangkal jalan kiranya mereka ini dapat merasakan yang langkah perjalanan mereka sudah semakin jauh tersasar atau menyimpang. Dan masa untuk memperbetulkan semula kesilapan lalu masih banyak waktu sebenarnya yang boleh dimanfaatkan.

 Belum terlambat lagilah bro, kalau orang lain boleh kenapa anda berdua tak boleh. Malaysia Boleh!!! anda berdua juga tentu boleh. Bukan boleh nak teruskan program Seksuliti Merdeka tu tapi boleh gunakan masa yang masih ada untuk merenung semula kesilapan masa lalu dan perbaikinya dengan sebaik yang mungkin.

Begitu jugalah dengan Tuan Haji Anwar ni. Apa ke jadahnye 'lelaki bagi hadiah sejambak bunga kepada lelaki yang lain" kalau tak ada udang di sebalik batu melainkan memang ada niat yang tersembunyi. Sudah-sudahlah tu, pergi bertaubat, minta ampun minta maaf daripada Tuhan sebelum dunia ini berdepan dengan hari kiamat.

Penjawat Awam: DAP akan tukar pegawai Melayu/Bumiputera dengan Cina !


Hasrat DAP berkenaan dengan isu penjawat awam di negara ini sebenarnya mudah untuk difahami. Bagi saya, niat DAP itu sejak mereka menang banyak kerusi dalam PRU-12 lalu dan juga ketika PRN Sarawak lepas contoh bukannya satu perkara yang sukar untuk ditafsirkan sebab dalam apa jua keadaan sekalipun DAP akan tetap mengambil pendekatan yang digunakan oleh kerajaan Singapura untuk dijadikan sebagai ikutan sekiranya Pakatan Haram 3 Parti DAP, PKR dan PAS berjaya mentadbir Malaysia.

Slogan Jom Ubah yang mula diperkenalkan oleh DAP dan rakan sekutunya dalam pakatan itu dalam beberapa siri PRK dan juga PRU sebelum ini saya rasa tidak setakat digunakan untuk mempengaruhi rakyat agar memilih pakatan haram mereka sebagai kerajaan baru bagi menggantikan kerajaan BN di negara ini malah lebih jauh lagi kerana jika sudah berjaya menguasai politik serta pentadbiran di Malaysia maka sudah tentulah akan ada perkara lain yang lebih besar yang harus dan wajib di "ubah" dan jika itu tidak dilakukan  maka ini bermakna hayat Pakatan Haram sebagai pemerintahan tidak bertahan lama.

Yang utama tentulah DAP yang jadi Big Boss dalam Pakatan Haram mahu memastikan agar beberapa agensi kerajaan yang sebelum ini seperti Polis, Tentera, Bomba, Imigeren, JPJ, Guru dan sebagainya dilihat semacam memang mesra dengan BN kerana disebabkan pegawai atasan didalamnya merupakan majoritinya terdiri daripada kaum Melayu dan Bumiputera jadi haruslah terlebih dahulu kmpulan ini dibersihkan dan kemudian digantikan dengan satu kumpulan baru yang boleh menjamin kedudukan mereka sebagai sebuah kerajaan agar dapat kekal selama bila hasil sokongan penjawat awam yang tentunya mesra DAP.

Jika DAP merasakan bahawa penjawat awam dari kaum Melayu dan Bumiputera menjadi penghalang kepada cita-cita mereka untuk berkuasa di negara ini, jadi untuk jalan terbaik adalah dengan menggantikannya dengan pegawai-pegawai atau kakitangan yang bukan dari kalangan Bumpitera dan itu semua nampak memang jelas telahpun berlaku di Pulau Pinang dan dibeberapa tempat dalam negara ini.

Arkib Blog