Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, Disember 05, 2011

Hudud: CSL & orang bukan Islam tak perlu takut kalau rasa tidak bersalah !

Kebimbangan Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek serta orang bukan Islam lainnya terhadap cadangan perlaksanaan undang-undang Islam Hudud di negara ini tidak seharus dibiarkan berterusan sehingga jika ada mana-mana pihak yang mahu melaksanakannya menjadi was-was untuk meneruskan hukum berkenaan di negara ini.

Undang-undang hudud dalam Islam sebenarnya sangat bagus sekali kalau ianya dapat dilaksanakan secara betul dan menurut apa yang telah tertulis di dalam Kitab Suci Al Quran. Berdasarkan kepada keadaan semasa di negara kita ini di mana seringkali berlaku perkara atau kejadian yang amat memerlukan satu undang-undang jauh lebih tegas dari sedia ada bagi membendung banyaknya perbuatan-perbuatan yang sudah semakin tidak dapat diatasi dengan undang-undang ciptaan manusia.

Hukum hudud suatu undang-undang tertinggi di dalam Islam patutnya diberi tempat dalam sisitem perundangan di Malaysia ini dan tidak wajar sama sekali bagi mana-mana pihak untuk cuba menggagalkannya kerana jika keamanan dan kesejahteraan yang diimpikan maka kita perlu sedar bahawan kita sememangnya perlu sangat kepada satu bentuk undang-undang yang boleh menjamin kepada kestabilan atau keselamatan yang berkekalan di negara ini.

Sebagai contoh, satu kes seperti kepada mereka-mereka yang begitu beriya-iya sangat hendak mengadakan apa jua bentuk program yang berkaitan dengan kegiatan tidak bermoral seperti seks bebas atau Program Seksualiti Merdeka, hanya undang-undang hudud saja yang boleh menghalang pihak-pihak berkenaan dari cuba untuk meneruskan acara sedemekian. Misal kata kalau ada pihak yang masih berdegil mahu mengadakannya maka hukum rejam sampai mati atau hukum sula harus dikenakan ke atas mereka.

Undang-undang lbih keras perlu dikenakan terhadap mana-mana pihak yang masih berkeras mahu menganjurkan acara sebegitu kerana jika tidak bermakna kita seluruh rakyat Malaysia terpaksa menanggung hukuman dari Tuhan Yang Maha Esa dengan bermacam-macam bala akan diturunkan ke atas negara ini. Rakyat Malaysia perlu sedar dan melihat mengapa sejak akhir-akhir ini mala petaka begitu kerap sekali berlaku di beberapa negara jiran kita seperti Indonesia, Thailand serta Filipina, sebabnya undang-undang di negara berkenaan terlalu longgar sehingga begitu ramai sekali rakyatnya bebas melakukan perkara-perkara yang jelas bertentangan dengan nilai-nilai budaya serta ajaran agama apabila ada yang mengamalkan gaya hidup orang Barat, berkahwin dengan kaum sejenis, bebas melakukan hubungan seks dengan ahli keluarga sendiri dan sebagainya...

Arkib Blog