Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, Mei 30, 2012

RPK ibarat Raja Petir bagi PKR !

Setiap kali kemunculan Raja Petra Raja Kamaruddin di media-media massa baik di akhbar mahu di kaca tv pasti akan membawa berita yang sangat buruk buat Anwar Ibrahim, Dr. Wan Azizah, Azmin Ali, Shamsidar dan PKR keseluruhannya.

Tiada langsungberita baik dibawa oleh RPK yang boleh membantu PKR memulihkan semula nama baik parti melainkan hanya berita buruk semata-mata. Perkara yang sepatutnya menjadi rahsia sehingga mati kepada Anwar Ibrahim, Azmin Ali dan Shamsidar Taharin kini telahpun semakin giat didedah oleh RPK kepada umum tanpa dipaksa oleh sesiapapun. Selanjutnya di sini

Antara kekayaan luar tabiee Azmin Ali yang didedahkan oleh RPK adalah seperti berikut;
Sebuah BMW 325i bernilai RM160,529.00, Proton Perdana 2.0 SE berharga RM80,767.00, rumah banglo dua tingkat di Setapak bernilai RM284.118.00, rumah berkembar di Taman Melawati berharga RM210,000.00 dan 1,000 unit saham dalam HICOM beserta dua buah lagi kereta nasional iaitu Proton Wira XIi dan Proton Satria XIi.

Kekayaan Shamsidar juga juga menjadi tandatanya apabila berlakunya transaksi bukan saja mengenai kemasukan benda tumpul ke pintu syurganya tetapi tentang cek deposit berjumlah RM7.2 juta serta wang tunai sebanyak RM708,000 yang bermula dari bulan November 1992 sehinggalah pada tahun 1995 yang dimasukkan ke dalam akaun peribadi Shamsidar.

4 jenis haiwan 'Penggera Keselamatan' yang wajib diberi perhatian !

 Angsa sejenis itik yang begitu cepat bertindak apabila merasakan kawasannya didatangi penceroboh. Ia akan segera berbunyi serta mengejar sesiapa saja yang dirasakan mahu memasuki atau mendekati kawasan yang telah menjadi halaman sehariannya.
 Begitu juga dengan ayam belanda ini atau juga sesetengah orang mengenalinya sebagai ayam turki, ia sepertimana angsa akan segera bertindakbalas terhadap kehadiran seseorang ataupun haiwan lain ke persekitaran kawasan rumah milik tuannya.
 Ikan puyu merupakan sejenis ikan yang tidak pernah kenal erti tidur tak kira siang mahupun malam. Ia akan sentiasa berjaga siang dan malam. Ikan puyu di sesetengah tempat dipelihara dengan tujuan untuk mengelak rumah dimasuki pencuri yang mengamal "ilmu pukau." Dipercayai bahawa 'ilmu pukau' tidak akan menjadi sekiranya rumah yang menjadi sasaran perompak berkenaan ada memelihara ikan puyu di dalam rumahnya.
Anjing. Anjing hanya boleh dipelihara oleh orang bukan Islam. Orang bukan Islam yang punya rumah kediaman yang punya risiko boleh dicerobohi atau dipecah masuk oleh pencuri haruslah memelihara sekurang-kurangnya seekor anjing bagi tujuan menjaga keselematan rumah. Tetapi bila pelihara anjing tu kenalah simpan dalam sangkar khas, yang ukurannya agak selesa untuk anjing tinggal.

Anjing juga sepertimana angsa dan ayam belanda akan menjadi cepat bertindak serta menyalak apabila ianya merasa kehadiran pihak ketiga  ke kawasan tempat tinggalnya. Oleh itu apa salah kira masyarakat Malaysia cuba memikirkan untuk menggunakan khidmat haiwan-haiwan ini bagi tujuan mengelak rumah mereka dari mudah dimasuki pencuri dan tidaklah terlalu bergantung kepada alat-alat penggera keselamatan yang mudah dimanipulasi, mudah dirosakkan oleh penceroboh.

Arkib Blog