Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, Mac 03, 2010

PKR semakin rebah - YB Bagan Serai keluar parti hari ini...

PKR hari ini dikejutkan lagi dengan tindakan seorang lagi wakil rakyat daripada parti itu apabila Ahli Parlimen bagi kawasan P058 Bagan Serai di Perak, iaitu YB Sdra Mohsin Fadzli bin Haji Samsuri telah meletakkan semua jawatan beliau didalam parti dan telah mengumumkan keluar dari Parti KeADILan Rakyat(PKR) dengan serta merta tengah hari tadi.

Syabas dan Tahniah buat YB Mohsin Fadli Samsuri kerana YB telah berani membuat keputusan yang begitu bermakna sekali buat rakyat Pulau Pinang khasnya dan rakyat Malaysia amnya demi untuk menyelamatkan maruah dan kedaulatan negara dari terus dinodai oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab.

Terima kasih kepada YB Mohsin kerana sekurang-kurangnya tindakan YB itu akan dapat membantu sesetengah rakyat di Sarawak untuk berfikir dengan matang didalam menilai seseorang atau sesebuah parti itu samada mereka layak atau tidak untuk dipilih bagi membentuk kerajaan pada Pilihan Raya Umum DUN Sarawak nanti.

Blog ~ //jeffrydamien09 hilang dalam kebebasan media...

Blog milik blogger penyokong BPN iaitu saudara Jeffery, http://jeffrydamien09.blogspot.com kini telah tidak dapat dilayari lagi. Entah kenapa.

Di saat banyak pihak sedang memperjuangkan kebebasan bersuara untuk rakyatnya iaitu setelah kerajaan mulai menerapkan dasar keterbukaan sejak 6 tahun yang lalu dalam pemerintahannya maka dalam pada itu juga terdapat usaha untuk menyekat kembali kebebasan yang telah diperolehi itu apabila ianya tidak diizinkan kepada mereka-mereka yang tidak menyebelahi pihak-pihak yang tertentu.

Ke manakah hala tuju kebebasan serta keterbukaan yang diperjuangkan hendak dibawa ? Apakah ianya akan dibawa ke arah untuk menghancurkan kedaulatan negara, memusnahkan impian negara atau adakah ianya untuk dibawa ke arah memelihara perlembagaan negara, mempertahankan kedaulatan undang-undang negara, memperkukuhkan perpaduan dikalangan berbagai kaum di negara ? !!! bingung (((((((((0)))))))))

Rakyat Sarawak tetap akan setia dengan Barisan Nasional...

Melihat kepada situasi yang sedang berlaku dalam kepimpinan Pakatan Pembangkang ketika ini dan juga melihat kepada cara mereka mentadbir negeri-negeri yang telah ditawan ketika PRU-12 yang lalu, kita yakin rakyat Sarawak dapat melihat perkara itu sebagai panduan ketika membuat keputusan penting untuk menentukan kerajaan yang harus dipilih.

Sekiranya rakyat Sarawak mahu terus menikmati keadaan yang sebagaimana yang dikecapi sekarang atau lebih lagi sejak ditadbir oleh kerajaan Barisan Nasional, maka pada Pilihan Raya Umum DUN Sarawak yang akan datang rakyat Sarawak harus keluarlah dengan satu matlamat iaitu untuk terus mempertahankan kerajaan yang sedia ada dan elakkan diri dari untuk memilih parti-parti yang sudah jelas gagal dalam serba-serbinya.

Jangan terpedaya dengan janji-janji pemimpin parti-parti yang sudah jelas gagal meyakinkan para ahli partinya sendiri mengenai dasar perjuangan parti. Gagal menguruskan ekonomi negeri-negeri yang mereka tadbir sebagaimana yang pernah dijanjikan semasa berkempen serta sepertimana yang terdapat didalam manifesto parti mereka pada PRU-12 yang lepas.

Seandainya rakyat Sarawak masih lagi menaruh harapan kepada parti yang jelas tidak tentu hala perjuangannya, maka mereka bakal akan menjadi sebahagian daripada rakyat Sarawak khususnya dan rakyat Malaysia amnya yang paling malang sekali. Mereka akan mendapat seorang wakil rakyat dari parti yang gagal menunaikan janji dan gagal memperuntukkan masa untuk mendengar masalah rakyat, gagal memperuntukkan masa untuk meninjau kawasan yang diwakilinya dan kesimpulannya gagal sebagai seorang wakil rakyat.

Rakyat Sarawak sendiri akan melihat keadaan jika ada diantara mereka masih lagi berkeinginan untuk terus memilih parti pembangkang sebagai pemerintah dimana wakil yang mereka sendiri pilih hanya akan memperjuangkan isu-isu yang tiada langsung berkaitan dengan masalah rakyat dikawasan mereka, wakil-wakil rakyat ini akan lebih suka keluar masuk Mahkamah, turun naik ke Mahkamah membela nasib hanya seorang individu yang tidak membawa apa-apa faedah kepada rakyat setempat.

Kita di Sarawak boleh merujuk kepada kes-kes yang sedemikian apabila kita selalu menoleh kepada apa yang sedang berlaku di Semenanjung Malaysia selama ini membabitkan wakil-wakil rakyat dari parti-parti pembangkang yang hanya menggunakan kuasa diberi oleh rakyat sebagai Yang Berhormat untuk kepentingan diri sendiri dan tingkahlaku mereka itu telah menyebabkan keperluan serta kehendak sebenar rakyat dikawasan yang mereka wakili telah terabai tanpa pembelaan.

Kita tidak rela keadaan seperti itu turut berlaku disekitar kita. Kita mesti mempunyai kerajaan yang kurang berpolitik tetapi sebaliknya lebih giat bekerja untuk memaju serta membangunkan ekonomi rakyat dan juga ekonomi negeri Sarawak bagi membantu Malaysia secara keseluruhannya untuk mencapai kejayaan yang lebih cemerlang lagi pada masa hadapan.

Arkib Blog