Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, April 07, 2010

Dunia Artis ~ Ameng Springs pula direman 3 hari...

KUALA LUMPUR 7 April - Penyanyi kumpulan Springs, Ameng direman tiga hari bermula hari ini oleh Mahkamah Jalan Duta, dekat sini.

Perintah itu dikeluarkan oleh Pendaftar Mahkamah, Ahmad Shakib Ismail pada kira-kira pukul 11 pagi tadi - Utusan.

Komen;
...inilah, Benjy dan Badrul Muhayat masih lagi dalam tahanan reman kini Ameng pulak yang menyusul. Apalah nak jadi dengan artis-artis negara kita. Artis-artis ada persatuan tersendiri tetapi bagaimana semua ini boleh jatuh keatas mereka.

Ameng sebagaimana kita semua sedia maklum bahawa beliau adalah seorang anggota serta vokalis kepada kumpulan rock Springs yang terkenal pada pertengahan tahun 1980-an dan 1990-an dengan lagu-lagu hits mereka seperti 'Butakah Cinta, Sejujur Mana Kata-kata, Sampai Hati, Pesanan Buat Kekasih, Cempaka Di Rembulan, Sepi Tanpa Cinta dan sebuah lagu top mereka yang paling lama bertahan dicarta teratas dalam rancangan lagu-lagu paling popular minggu ini di RTM pada tahun 1996 dan 1997 iaitu Kita Di Takdir Jatuh Cinta.'

Penahanan Ameng adalah difahamkan berkaitan dengan kes SMS yang dikatakan telah dikirim melalui telefon bimbit milik beliau kepada bekas isterinya yang kandungan SMS itu didakwa mempunyai unsur-unsur ugutan.

Sebagai salah seorang daripada ribuan peminat kepada kumpulan ini, saya harap agar kes-kes yang telah keatas mereka ini perlu dijadikan sebagai sempadan kepada rakan-rakan artis mereka yang lain supaya sentiasa menjaga nama baik dari terus tercemar hanya kerana isu-isu yang tidak sepatutnya dilalui oleh mereka.

Artis seperti mereka ini harus ingat selalu, walaupun mereka sudah kurang aktif lagi pada waktu ini sebagaimana pada zaman kemuncak mereka dulu, namun para peminat tidak pernah melupakan mereka dan nama serta lagu-lagu mereka akan tetap tersemat didalam ingatan dan oleh itulah maka wajarlah artis-artis ini turut untuk menghargai akan ingatan peminat terhadap mereka dengan menjauhkan diri daripada kegiatan-kegiatan yang tidak sihat.

Arkib Blog