Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Februari 17, 2012

RM300 Juta diperlukan Anwarael untuk membeli 30 Ahli Parlimen BN!

Gambar ehsan dari blog Medan Info Kita; kelihatan Mat Syabu dan Mustafa Ali menyambut kedatangan bekas Menteri Kebudayaan, Kesenian & Pelancongan Malaysia Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir yang bernilai RM10 juta ke majlis anjuran Pakatan Haram Pembangkang.
Untuk menawan Putrajaya, Pakatan Haram Pembangkang memerlukan dana sebanyak RM300 juta bagi tujuan membeli sekurang-kurangnya 30 orang Ahli Parlimen daripada Barisan Nasional.

Dan untuk merealisasikan impiannya menjadi Perdana Menteri Malaysia, ketua pembangkang di Parlimen, Anwar Ibrahim memerlukan sokongan daripada 30 orang Ahli Parlimen Barisan Nasional dan untuk itu beliau sangat terdesak sehingga sanggup hendak meminjam wang sebanyak RM300 juta daripada seorang ahli perniagaan Datuk Soh Chee Wen namun tidak dilayan oleh tokoh korporat berkenaan. Blogger Pisau.net ada butiran selanjutnya berkenaan dengan tragedi 16 September 2008.

Puak2 pro-Israel serang blog Dimensi dari belakang !

Nampaknya puak-puak dalam Pakatan Haram Pembangkang terutama pejuang alam siber mereka sudah sangat tertekan sekarang ini. Mereka ambil jalan singkat bertindak macam orang pengecut, tidak berani mengambil risiko untuk menerima hakikat yang benar tetap benar manakala yang salah tetap salah.

Dibebani dengan berbagai isu dalaman parti, isu dalam negara hingga merebak kepada isu di luar negara apabila terbaru ketua mereka Anwar Ibrahim secara terbuka menyokong apa saja usaha bagi menjamin keselamatan Israel seandainya beliau diangkat sebagai Perdana Menteri Malaysia kelak.

Isu tersebut telah memaksa semua jentera yang ada di dalam Pakatan Haram itu memerah otak bagi mendapatkan idea bagaimana cara nak menipu rakyat agar percaya bahawa kenyataan Anwar Ibrahim telah diputar-belit oleh pihak lawan terutamanya UMNO dan BN.

Puak-puak ini telah sedaya upaya untuk menghasilkan sebuah drama baru untuk mengaburi mata rakyat bertujuan menyelamatkan Anwar Ibrahim. Bermula dengan babak pertama Datuk Nik Aziz Nik Mat bersandiwara mendesak Anwar Ibrahim menarik balik kenyataan atau menyaman saja akhbar Wall Street Journal yang bertanggungjawab mendedahkan kenyataan Anwar itu.

Disamping itu juga mereka telah mula menyerang pejuang maya yang pro-kerajaan Barisan Nasional. Blog Dimensi aka Jeffry Damien yang pertama menjadi mangsa mereka serta diikuti oleh beberapa blog yang mesra BN turut dikesan menerima virus internet yang mereka sebarkan sejak beberapa hari yang lalu.

Untuk menutup kelemahan pihak mereka, yang menjadi sasaran adalah kumpulan blog-blog yang jelas bebas serta terbuka dalam setiap penulisannya meluah mahupun mengkritik sesuatu perkara berkaitan perkembangan politik semasa dalam negara.

Apa-apapun kita berharap agar blog saudara Jeffry Damien akan segera pulih serta boleh beroperasi seperti sediakala. "Lawan Tetap Lawan"  :-)

Arkib Blog