Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, September 05, 2011

Sejarah negara tak boleh ditukar seperti menukar jantinalah Mat Syabun oiii!

Kalau negara ini diperintah oleh kerajaan komunis, Mat Syabun pasti takkan dapat tidur lena sambil dibuai mimpi seperti dalam gambar atas ini, silap haribulan peluru yang terbang melintasi kepala...
Lihatlah video yang mengerikan ini, bagaimana keadaan seorang lelaki yang sedang menempah tempat di neraka jahanam dengan membuang sebahagian dari organ yang telah dikurnia oleh Maha Pencipta untuk dirinya, namun oleh kerana tewas kepada tuntutan nafsu dia sanggup untuk kehilangan salah satu daripada anggota tubuh yang ada padanya asalkan kehendak nafsunya dapat dipenuhi...

Lee Kuan Yew, Chin Peng pemimpin PAS yang sebenar - Mat Syabun

Menurut Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu atau lebih suka dikenali dengan nama timang-timangannya iaitu Mat Syabun, sejarah kewujudan Parti Islam SeMalaysia (PAS) mestilah diperbetulkan semula supaya generasi yang akan datang tidak terus keliru serta tertipu dengan permainan politik yang sudah tidak kenal erti batas perjuangan yang sebenar sejak akhir-akhir ini.

Seterusnya Mat Syabun mengandaikan bahawa mungkin ramai pihak yang masih tidak sedar bahawa Presiden PAS yang pertama adalah Lee Kuan Yew iaitu bekas Perdana Menteri Singapura. Mat Syabun sambil berseloroh berkata "tentu semua orang akan jadi terkejut dan hairan, 'betul ke?"...betullah," kata Mat Syabun dengan nada ceria cuba untuk meyakinkan para hadirin.

"Ye lah, sebab tu lah kenapa People Action Party tu mendapat nama singkatan menjadi PAP sekarang. Asal nama singkatan awal penubuhannya dulu dikenali sebagai PAPS(Parti Angin Pasang Surut) dengan Lee Kuan Yew dilantik menjadi presiden yang pertama dan keahlian PAPS majoritinya dulu adalah mereka yang dapat kita lihat hari ini merupakan para penyokong PAS yang ada pada hari ini.

"Akibat berlakunya pertentangan pendapat dalaman parti yang sudah tidak dapat dikawal lagi maka PAPS mengambil keputusan untuk memindahkan operasi parti ke Singapura namun keputusan itu telah menimbulkan sekali lagi konflik dalam parti dimana akhirnya menyaksikan keretakan mulai terjadi apabila wujud dua kumpulan masing-masing mahu memimpin parti. Akibatnya, perpecahan memang dah tak dapat dielakkan lagi dan perpaduan dalam partipun telah gagal untuk diselamatkan.

"Dengan Lee Kuan Yew membawa separuh perjuangan PAPS ke Singapura manakala sebahagian lagi ditinggalkan untuk Chin Peng memimpinnya maka halatuju perjuangan parti masing-masingpun mulalah digerakkan dengan langkah pertama dibuat oleh Lee Kuan Yew membuang satu huruf "S" daripada singkatan nama PAPS sebelum ini dan menjadikannya kini sebagai PAP (Parti Angin Pasang) saja sehinggalah sekarang.

"Namun huruf  "S" yang dibuang oleh Lee KuanYew sebenarnya telah dikutip semula oleh Chin Peng dan diletakkan pada nama parti serpihan PAPS itu dan menjadikan parti berkenaan dikenali sebagai PAS (Parti Angin Surut) sehingga kini. PAS kini bergerak di Malaysia sementara PAP pula menjadi kerajaan di Singapura. PAS dan PAP merupakan asal daripada satu perjuangan yang sama iaitu sama-sama menyokong perjuangan Komunis." - Mat Syabun, Timbalan Presiden Komunipas SeMalaysia.

Arkib Blog