Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Mei 24, 2012

Yusof, dia memang profesional tetapi tidak ada integriti

Sebelum ini, Datuk Mohd. Yusof Zainal Abiden adalah ketua pendakwaraya bagi kes liwat II yang telah diberikan kepercayaan serta tanggungjawab untuk memastikan agar Anwar Ibrahim selaku tertuduh disabitkan dengan dakwaan meliwat pekerja lelakinya sendiri Mohd. Saiful Bukhari Azlan.

Tetapi malang sekali apabila Datuk Mohd. Yusof, yang mewakili mangsa liwat di mana harapan tinggi terhadapnya untuk melihat keadilan bagi Mohd. Saiful dapat ditegakkan, perbicaraan bebas dari sebarang kegiatan rasuah dapat dilaksanakan namun segalanya hancur berkecai sebaik mahkamah memutuskan untuk melepas serta membebaskan Anwar dari dakwaan meliwat.

Segala rahsia pembebasan Anwar Ibrahim atas tuduuhan meliwat yang diselubungi dengan seribu satu misteri akan terbongkar sedikit demi sedikit bermula dengan tindakan Datuk Mohd. Yusof apabila melibatkan diri beliau dalam pasukan pembelaan mewakili Anwar Ibrahim dalam kes perhimpunan haram Bersih 3.0.

Datuk Mohd. Yusof baca di sini mengakui beliau seorang yang profesional dalam tugas tetapi adakah perlu baginya menggadaikan integriti atau kejujuran diri semata-mata hanya untuk memenuhi tuntutan agar dilihat sebagai seorang yang profesional dalam menjalankan tugas.

Saya secara peribadi tidak berniat untuk mempertikaikan tindakan yang diambil oleh Datuk Mohd. Yusof ini sebab itu adalah hak beliau tetapi kenapa harus Anwar Ibrahim yang beliau nak bela, mustahil bagi seorang yang profesional seperti Datuk Mohd. Yusof tidak menyedari pengkhianat bangsa dan perosak negara seperti Anwar Ibrahim telah banyak kali menimbulkan keresahan di kalangan rakyat negara ini.

Logikkah bagi seorang pengamal undang-undang kelas tinggi seperti Datuk Mohd. Yusof boleh menjadi tidak tahu untuk menilai baik buruknya dari tindak-tanduk Anwar Ibrahim selama ini terhadap keselamatan, keamanan negara serta perpaduan kaum di negara ini.

Tentu ada rahsia besar antara Anwar Ibrahim dengan Datuk Mohd. Yusof Zainal Abidin sepanjang perbicaraan kes liwat II yang cuba diselindung...kalau tak masakan segalanya boleh berubah dalam tempoh masa belum sampai setahun.

Ada tak orang Melayu & Bumiputera bercita-cita nak jadi PM India atau PM China?

Bapa Kemerdekaan berjalan diiringi oleh Karpal Singh dan juga Lim Kit Siang
Barangsiapa dikalangan orang-orang Melayu mahupun Bumiputera lainnya di negara ini seperti Iban, Kadazan, Bidayuh, Murut, Melanau, Bajau, Bisaya, Kedayan, Rungus dan sebagainya yang ada menyimpan angan-angan untuk menjadi Perdana Menteri bagi negara China dan juga perdana menteri India maka segeralah mengisi borang dan setelah borang diisi hendaklah dihantar kepada Karpal Singh(PM India) ataupun Lim Kit Siang(PM China).

Namun sebelum itu elok rasanya kita sama-sama baca isi hati Karpal Singh yang sekian lama terpendam untuk melihat kaum "Bumipendatang" menjadi perdana menteri di Malaysia. Marilah sama-sama kita baca Utusan Malaysia hari ini dan cuba lihat sendiri luahan hati puak-puak yang tak pernah kenal erti bersyukur dalam hidup.

Sudah dibagi kuku nak jari, dibagi jari nak betis, dibagi betis nak peha, dibagi peha nak pinggang, dibagi pinggag nak dada, dibagi dada nak lagi leher, tak cukup lagi dibagi leher nak lagi kepala semua sekali...

Bayangkanlah sendiri bagaimana sudahnya nanti nasib kaum Melayu mahupun kaum Bumiputera apabila negara ini diperintah oleh pemimpin sebegini, apakah kaum Bumiputera telah bersedia mulai sekarang untuk berdepan dengan situasi di mana kejadian penindasan berleluasa, pembersihan etnik menyusul dan kita kaum Bumiputera yang sudah hilang status sebagai penduduk asal akan diusir dan dihalau dari tanah tumpah darah nenek moyang sama seperti yang di alami oleh rakyat Palestine saat ini.

Anwar Ibrahim sesumpah - Jonathan Smith, bekas perisikan CIA

Dulupun Anwar pernah digelar sebagai sesumpah oleh pihak asing kerana sikap serta pendiriannya yang sering berubah-ubah mengikut keadaan dan di mana beliau berada, namun kini gelaran itu berulang semula. Lihat di sini

Arkib Blog