Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, November 02, 2010

Tahap moral pemimpin Pakatan Haram sudah berada di peringkat Merah !

Gemar berbaring di atas jalanraya yang dibina khas oleh kerajaan Barisan Nasional untuk keselesaan semua pemilik kenderaan tak kira samada mereka menggunakan Proton Perdana ataupun Toyota Camry walaupun tahu apa risiko yang akan mereka terima akibat perbuatan yang langsung tidak bertamadun.
Terpaksa diangkut dan dipapah oleh anggota keselamatan apabila bertindak semakin ganas dan agresif setelah dirasuk oleh kuasa makhluk halus dan ghaib.
Berkelakuan seperti orang gila tetapi sebenarnya memang tidak waraspun setelah mabuk akibat memakan buah pala dalam jumlah yang begitu banyak dan berlebihan.
Masuk ke dalam rumah ibadat sehingga melepasi bahagian ruang solat utama tanpa ditegur oleh rakan-rakan sebantal mereka walaupun keduanya tahu bahawa perbuatan seumpama itu memang ditegah dalam Islam namun demi politik soal agama terpaksa ditolak ke tepi.
Bergaduh sesama rakan-rakan sendiri apabila perasaan dendam, marah serta irihati menguasi diri sehingga sanggup bertumbuk dan sebagainya hanya kerana gila kuasa.
Rela bersama-sama melakukan upacara sembahyang sehati dan sejiwa tanpa mengmbilkira samada ianya bertentangan dengan tuntutan agama ataupun tidak, aaahh! lantak sajalah janji asalkan cita-cita untuk ke Putra Jaya akan tercapai.
Suka mencabar dan mencari pergaduhan ketika DUN bersidang kerana gagal menerima hakikat yang dia bukan lagi sebagai Menteri Besar Perak setelah hilang kelayakan untuk terus kekal sebagai MB Perak apabila 3 ADUN keluar parti dan telah berstatus sebagai wakil rakyat bebas yang menyokong BN.
Terlibat dengan gejala sosial yang sangat berat serta mengamalkan keterbukaan melampau dalam menjalinkan hubungan dengan insan-insan yang terpilih.
Kelakuan orang yang kurang siuman. Baru sebentar mengangkat sumpah dengan menaikkan sebelah tangan sebagai tanda ikrar kepada negara, agama dan bangsa tetapi entah bagaimana tetiba saja perangai dia ni berubah dari sikap yang mulanya bersopan-santun menjadi seperti orang yang hilang arah dan tujuan terpekik terlolong dihadapan ratusan Ahli Parlimen yang lainnya.
Yang ini lagi parah, dia ni seorang doktor. Doktor apa tak tahulah pulak saya, doktor haiwan ke, gigi ke, mata ke, doktor passampah ke, tapi yang saya pelik sangat macamana dia tak boleh nak kenal atau tak leh nak bezakan antara bulan dengan roket !
Mereka ini yang diatas lagilah teruk tetapi saya tak kisah sebab sifat alami mereka sudah tertulis seperti itu tetapi ada satu sifat yang masih utuh dalam habitat ini iaitu sifat penyayang sebagai seorang ibu dan bapa kepada anak yang kini sudah semakin luntur dan lenyap dalam diri manusia apabila ada yang sanggup membuang bayi mereka merata-rata, sanggup jual bayi mereka yang baru lahir semata-mata kerana wang.
Kawan ni pula memang peminat setia filem-filem arahan serta lakonan Seniman Agung Allahyarham Tan Sri P. Ramlee dan filem yang paling diminati beliau adalah Madu Tiga. ...mana butang baju aku pah? mana butang baju aku pah?
Terlibat dengan aktiviti-akitiviti yang kurang sihat walaupun rawatan urut kini sudah diterima dalam masyarakat Malaysia sebagai salah satu perusahaan yang berfaedah dan menguntungkan jika dijalankan secara teratur dan kemas tanpa memerlukan KY Jelly.
Tiada pilihan lain, maka para petugas dewan terpaksa berdepan dengan kedegilan V. Sivakumar yang tetap berkeras mahu duduk di kerusi Speaker DUN Perak yang menyaksikan dimana Sivakumar telah dipujuk agar bertenang kembali.
Yang ini juga tidak berapa jauh dengan masalah V. Sivakumar. Sama-sama hitam. Dia ni juga telah memaksa pihak Polis untuk bertindak dengan lebih tegas dan amanah lagi tanpa memilih siapa.
Wow!!!Rasuah???!!!!! ...yang ini lagi teruk dan sudah sampai ke peringkat MERAH!!! ...MB Kelantan Datuk Nik Aziz Nik Mat kelihatan sedang mengagih-agihkan wang tunai berbentuk dengan niat supaya terus mendapat sokongan dari rakyat serta menang pada PRK N45 Galas.

Kerajaan negeri P.Pinang menjadi kerajaan negeri yang semakin kejam di Malaysia !

Kerajaan Pulau Pinang yang ditadbir kini oleh kerajaan Pakatan Haram yang diketuai oleh Democratic Action Parti (DAP) dan disokong oleh Parti KeADILan Rakyat (PKR) serta Pasrti Islam SeMalaysia (PAS) sudah semakin menuju kepada corak kepimpinan ala diktator dan seakan-akan kian menyamai cara kerajaan Serb di Bosnia yang terkenal dengan kekejaman mereka terhadap penduduk Islam di Bosnia & Herzergovina serta kisah penghapusan etnik Islam Bosnia secara besar-besaran oleh kerajaan komunis berkenaan.

Apakah kerajaan Pakatan Haram di Pulau Pinang sengaja buat-buat lupa bahawa negeri Pulau Pinang adalah tetap sebagai sebahagian wilayah Malaysia yang sah dan mereka memang tidak boleh sesuka hati untuk bertindak mengikut kata hati mereka sendiri terhadap penduduk terutamanya kaum Bumiputera serta para pemimpin pembangkang kerajaan di negeri berkenaan dengan mengenakan berbagai-bagai tekanan seperti penindasan serta penganiyan terhadap kaum Melayu yang sepatutnya tidak wajar dilakukan oleh mana-mana kerajaanpun terhadap rakyatnya dimana negeri yang mereka perintah.

Bermula dengan tragedi pengusiran secara terancang penduduk dari keturunan kaum India dari penempatan tradisional mereka di Kampung Buah Pala dan beberapa bulan selepas itu berjangkit pula ke Kampung Asam yang didiami oleh kaum Melayu dan kisah sebuah gerai yang dikenali sebagai gerai Do Re Mi yang telah diroboh turut menambah peristiwa hitam di dalam sejarah rakyat Pulau Pinang sejak negeri tersebut dikuasai oleh DAP/PKR dan PAS.

Penindasan serta tekanan yang sudah menjadi amalan dalam pentadbiran kerajaan Pakatan Haram Pulau Pinang bukan saja dikenakan terhadap rakyat biasa malah para pemimpin politik iaitu seteru mereka dalam Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang juga tidak terlepas turut menjadi mangsa. Tidak boleh kita bayangkan seandainya ditakdirkan Pakatan Haram ini suatu masa nanti mendapat kuasa memerintah di Malaysia dan berjaya menubuh sebuah kerajaan, apakah akan terjadi kepada nasib rakyat terutama sekali kaum Bumiputera...memang sangat sukar untuk kita bayangkan apa yang akan berlaku.

Penganiyaan serta penindasan secara berterusan yang dilakukan oleh kerajaan Pakatan Haram terhadap barisan Pembangkang yang diketuai oleh Datuk Azhar Ibrahim kini semakin menyerlah akan sikap diktator Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng yang tidak demokratik sama sekali bila berhadapan dengan teguran serta kritikan dari pihak pembangkang. Dan banyak lagi kekejaman yang telah dan mungkin akan dilakukan oleh kerajaan Pakatan Haram Pulau Pinang kepada rakyat Pulau Pinang yang tidak dapat dihuraikan sepenuhnya disini.

Kepimpinan ala kuku besi Lim Guan Eng inilah yang menyebabkan sekali lagi ketua pembangkang DUN Pulau Pinang YB Datuk Azhar Ibrahim di gantung 6 bulan setelah kali pertama beliau yang pernah digantung daripada menghadiri persidangan DUN sebelum ini gara-gara tuduhan daripada ADUN DAP yang menuduh Datuk Azhar kononya telah menepuk punggung ketika didalam dewan padahal beliau mahu beg yang diletakkan disebelah tepi kerusi tempat beliau duduk.

Inilah rupa DAP/PKR yang sebenarnya, mereka akan mengata bermacam-macam apabila perkara yang sedemikian melibatkan orang kerajaan tetapi mereka akan membisu dan diam seribu bahasa apabila perkara seumpamanya datang dari pihak mereka sendiri. Inilah cara demokrasi yang ada dalam DAP/PKR dan PAS.

Kepada rakyat N45 Galas Kelantan serta rakyat P185 Batu Sapi di Sabah, pilih dan undilah calon Barisan Nasional demi masa depan Malaysia yang gemilang !

Arkib Blog