Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Ahad, November 22, 2009

Dr. Porntip diekori ! berapa % selamat, berapa % tidak selamat ?

Ahli Parlimen Puchong yang digantung 12 bulan, YB Gobind Singh Deo yang juga bertindak sebagai peguam pemerhati bagi keluarga mendiang Teoh Beng Hock telah menyampaikan rasa penghargaan kepada pihak polis kerana telah bertindak segera dengan menghantar sepasukan pegawainya untuk melindungi dukun import kerajaan negeri Selangor dari Thailand, Dr. Porntip Rojanasunan.

Dr. Porntip mendakwa beliau diekori oleh orang-orang tertentu sejak beberapa hari yang lalu. Perkara itu dakwanya lagi hanya disedari pada hari Jumaat yang lalu. Bertindak dari dakwaan beliau itulah, maka pihak polis telah menyediakan pasukan khas untuk mengawal keselamatan dukun itu selama dia masih berada di negara ini.

Apalah bodoh punya pakar apabila mendedahkan tentang keselamatan beliau sedang terancam. Siapalah yang beliau pikirkan akan membuat benda-benda seperti itu. Negara ini bukannya Thailand yang saban hari berpesta dengan bom. Tetapi kenapa pula pakar dari UK yang diimport oleh SPRM tidak mendakwa beliau juga dalam situasi yang sedemikian ?

Jelaslah Dr. Porntip ini sudah hampir merasakan bahawa peratusan yang beliau umum seketika dulu iaitu 80% mendiang Teoh dibunuh mungkin salah, jadi untuk mengelak pikiran rakyat Malaysia terus tertumpu kepada peratusan yang telah beliau nyatakan dulu, maka dengan mudah beliau bersepakat dengan Pakatan Pembangkang mencipta cerita baru yang kononnya nyawa beliau kini dalam bahaya kerana sering diekori orang yang tidak diketahui.

Helah sebegini memang mudah untuk ditafsir, jadi sekiranya keputusan hasil dari bedah-siasat kali kedua ini tidak menyebelahi teori sebagaimana yang beliau buat sebelum ini iaitu 20% membunuh diri dan 80% dibunuh, jadi beliau sudah alasan lain untuk berdalih. Pasti Dr. Porntip akan mengatakan bahawa tumpuan beliau tidak konsisten semasa imbasan dilakukan terhadap mayat mendiang kerna fikiran sudah terganggu memikirkan akan keselamatan diri.

Arkib Blog