Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Julai 29, 2011

Penduduk Malaysia kini: lelaki ramai daripada wanita...

Greece love Malaysia
PUTRAJAYA 29 Julai - Malaysia kini mempunyai 28.3 juta penduduk dengan bilangan lelaki melebihi wanita, demikian menurut laporan Banci Penduduk dan Perumahan Malaysia 2010.

Penduduk lelaki kini adalah 14.56 juta orang dan wanita 13.77 juta orang, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Tan Sri Nor Mohamad Yaakop ketika mengumumkan laporan itu yang turut dihadiri Ketua Perangkaan Datuk Wan Ramlah Wan Abdul Raof. - Utusan Malaysia 29 Julai

ULASAN;
Dengan terdedahnya data-data terkini mengenai pecahan penduduk Malaysia mengikut gender maka semakin terancamlah nampaknya nasib masa depan golongan kaum hawa nih. Saingan dalam berbagai perkara terus menghatui kaum wanita di negara ini apabila tempat mereka sudah semakin banyak diisi oleh golongan yang berlawanan jantina dengan mereka.


Kalaulah Pakatan Haram ditakdirkan untuk memerintah Malaysia, tentu sekali banyak jawatan kosong akan wujud, diwujudkan dan juga sengaja diwujudkan bagi golongan lelaki untuk mengisi jawatan-jawatan tertentu seperti untuk tugas "pembancuh kopi", "pembantu khas", "setiausaha politik" dan sebagainya mengikut budi bicara pemimpin tertinggi mereka.

Nik Aziz masuk hospital lagi, ada jangkitan kuman pada lidahnya !!!

KOTA BHARU 27 Julai - Musyidul Am PAS Datuk Nik Aziz Nik Mat mengubah semula pendiriannya berhubung penggunaan kaedah biometrik dalam sistem pilihanraya.

Jika sebelm ini beliau bersetuju dengan penggunaan kaedah itu, tetapi selepas itu Menteri Besar Kelantan itu berkatan, sistem berkenaan amat meragukan.

Katanya, sokongan beliau terhadap kaedah biometrik sebelum ini dibuat dengan "bersyarat" bukannya sokongan secara langsung seperti dilaporkan akhbar.

Sejak dari awal, jelasnya, beliau menolak perkara meragukan dan berpendapat adalah baik kaedah dakwat digunakan.

"Kebetulan sebelumnya ada kenyataan keluar di Selangor tentang 17,000 pengundi yang bertindih dan 500 daripada senarai nama itu sudah diserahkan kepada SPR.


"Ini membuktikan pendaftaran pemilih memang meragukan, bukan setakat meragukan bahkan salah, jadi kepada sesiapa yang tidak mahu kepada Bersih inilah dia, kotor," katanya kepada pemberita selepas menghadiri mingguan Exco kerajaan negeri. Selanjutnya disini 

Arkib Blog