Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, September 30, 2010

Lagu tema Upin & Ipin "Sahabat selamanya" suara hati Malaysia dan Indonesia

Syabas dan tahniah buat Upin dan Ipin kerna telah punya lagu tema sendiri iaitu 'Sahabat selamanya.'

Ucapan tahniah juga untuk keseluruhan anggota kumpulan PADI dari Indonesia kerana telah terpilih sebagai artis untuk menyanyikan lagu tema tersebut.

Lagu tema yang berjudul 'Sahabat selamanya' nyanyian PADI itu membawa erti yang sangat bermakna dan mendalam terutama yang berkaitan dengan hubungan dua hala, hubungan sejarah sejak dulu lagi antara Malaysia dengan Indonesia.

Terima kasih buat kumpulan PADI juga kerana penglibatan anda semua secara langsung didalam proses menjayakan segala aktiviti membabitkan projek Upin & Ipin diharap akan dapat mengubah serba sedikit keadaan kurang selesa yang sering menghimpit hubungan diantara Malaysia dengan rakyat Indonesia.

Harap hubungan Malaysia dengan sesetengah rakyat Indonesia dapat dipulihkan semula dan mereka disana yang selama ini sering melihat Malaysia dengan tanggapan yang salah dapat memperbetulkan semula apa yang telah tersilap pada diri mereka kerana yang penting ialah masa depan kedua-dua negara ini adalah bergantung kepada tindakan kita semua pada hari ini. Terima kasih.

Arkib Blog