Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Ahad, November 29, 2009

Sumpah Orang Minyak

Kebiasaannya jika seseorang itu berdoa Tuhan maksudnya ialah dia telah menaruh harapan agar sesuatu kebaikan akan sentiasa datang melimpah keatas beliau serta kehidupannya selalu diberkati.

Tetapi yang peliknya ialah, ada setengah mengatakan bahawa Nik Aziz telah berdoa dan telah memohon daripadaNya agar Perdana Menteri Malaysia YAB Datuk Seri Mohd. Najib segera ditimpa "bala" jika masih lagi berdegil untuk tidak menyerahkan wang royalty minyak kepada Nik Aziz serta kroni-kroninya.

Itu bukan do'a namanya tetapi adalah sumpah. Sumpah orang minyak! Nik Aziz telah menyumpah supaya Datuk Seri Najib akan ditimpa kesengsaraan seandainya tidak mahu tunduk terhadap permintaan PAS yang mahu wang royalty diserah bulat-bulat kedalam tangan Nik Aziz ataupun kepada "anak emas dia iaitu YB Husam Musa.

Hanya kerana minyak. Perkara yang belum tentu pasti lagi samada mereka berhak ke atau tidak menuntut wang royalty itu tetapi kerana kerajaan Negeri Kelantan dibawah pentadbiran PAS berada didalam keadaan yang amat terdesak mereka sanggup mengenepikan semangat bermesyuawarah didalam usaha mencari penyelesaian sehingga sanggup memberi kata dua kepada Perdana Menteri iaitu serahkan royalty atau akan ditimpa bala(bukan "bala" yang sedang dipelihara oleh Anwar itu).

Arkib Blog