Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, September 19, 2011

Mat Sabun & Manoharam masuk ISA ? - sebuah mimpi buruk !

Akta ISA tidak jadi dimansuhkan. Kenapa? Sebab dua ekor biawak iaitu sekor dari PAS dan sekor lagi dari DAP belum dimasukkan terlebih dahulu ke dalam ISA. Kenapa perlu mereka berdua dimasukkan ke dalam ISA baru akta tersebut akan dimansuhkan? Sebab kedua-dua ekor biawak itu jelas dan nyata telah mencabar undang-undang serta Perlembagaan Negara.

Sekor telah dengan sengaja menghina para pejuang kemerdekaan negara yang telah bersusah payah untuk memerdeka tanah air daripada pihak klonial Inggeris serta mengaibkan waris keluarga mangsa yang terkorban angkara serangan pengganas komunis di Balai Polis Bukit Kepong manakala yang sekor lagi telah dengan sengaja cuba mengancam hendak menukar Bendera Malaysia kepada bentuk yang lain sekiranya Pakatan Haram berjaya memerintah Malaysia. Perbuatan keji dan biadap kedua-duanya langsung tidak boleh diterima oleh akal fikiran yang waras.

Apakah tindakan yang bakal diambil oleh Menteri Keselamatan Dalam Negeri terhadap Manoharam itu? Kalau sebelum ini, laporan Polis yang dibuat ke atas Mat Sabun sudahpun melebihi ratusan laporan namun apa yang mampu pihak Kementerian Keselamatan Dalam Negeri buat terhadap Mat Sabun? Dan terhadap Manoharam? Apa pulak undang-undang yang akan dikenakan ke atas biawak DAP itu? Kalau rakyat biasa yang buat angakara seumpama perbuatan biawak Manoharam itu, pasti sudah lama kena tahan...

Mustahil!!! bagaimana penduduk Sabah boleh berkembang dengan mendadak melebihi 3 juta orang?

Baru-baru ini Jabatan Perangkaan Malaysia telah mengeluarkan statistik mengenai jumlah mutakhir penduduk di Malaysia termasuklah tentang jumlah penduduk-penduduk di setiap negeri melalui soal selidik yang dijalankan semasa Banci Penduduk 2010 dilakukan oleh jabatan berkenaan.

Kalau mengikut data yang diperolehi daripada banci yang jabatan tersebut buat jumlah keseluruhan rakyat Malaysia kini sudah melebihi 28 juta orang dan jika mengikut pecahan jumlah penduduk di setiap negeri maka Negeri Selangor berada ditempat paling atas dengan penduduknya berjumlah 5, 411, 324 orang diikuti oleh Negeri Johor 3, 233, 434 orang dan kemudian Negeri Sabah yang dilaporkan mempunyai penduduk seramai 3, 120, 040 orang serta penduduk Negeri Sarawak berjumlah 2, 420, 009 orang.

Yang menjadi tandatanya ialah kenaikan secara mendadak penduduk di Negeri Sabah dalam tempah sepuluh tahun. Bagaimana ianya boleh berlaku dan adakah bancian yang dilakukan oleh Jabatan Perangkaan negara itu tepat dan tidak tersasar. Cuba kita lihat semula kepada jumlah bancian yang dilakukan sebelum ini iaitu khususnya untuk Sabah;
...bancian tahun 1980an penduduk seramai 929, 299 orang belum sampai 1 juta orang.
...bancian tahun 1990an baru saja melebihi sejuta orang
...bancian tahun 2000 penduduk Sabah tiba-tiba menjadi 2, 468, 246 orang menyamai penduduk Sarawak.
...bancian tahun 2010 penduduk Sabah jadi 3, 120, 040 orang sudah jauh melebihi penduduk Sarawak yang baru berjumlah 2, 420, 009 orang.

Dari mana datangnya rakyat Sabah yang begitu ramai? Tak mungkin juga mereka-mereka yang telah meninggal dunia turut dikira sama dan tak mungkin juga bayi-bayi yang masih didalam kandungan semasa bancian dijalankan juga dimasukkan dalam senarai??

Apakah kedatangan Pendatang Tanpa Izin (PATI) yang tidak terkawal di Sabah sejak dahulu lagi antara yang menyumbang kepada pertambahan penduduk yang begitu cepat dan ketara sekali di Sabah?

Arkib Blog