Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, September 16, 2009

FAS : Masa depan yang semakin malap...

Kini harapan seluruh peminat pasukan bolasepak Sarawak telah semakin hancur lebur. Persatuan Bolasepak Sarawak atau FAS yang disandarkan segala harapan kepadanya telah membuat keputusan untuk menarik diri dari menyertai sebarang perlawanan ada Liga Malaysia pada musim depan sehinggalah pada tahun 2012.

Keputusan itu terpaksa dibuat berikutan dengan kemelut atau masalah kewangan yang semakin meruncing seolah-olah seperti tiada lagi kesudahannya. Masalah kewangan yang dihadapi oleh FAS bukanlah perkara baru tetapi ianya mula dirasai setelah pengunduran Allahyarham Tan Sri Datuk Haji Mohd. Taha Ariffin selaku Presiden FAS ketika itu.

Ketika FAS masih lagi diterajui oleh Allahyarham ketika itu, banyak pencapaian yang membanggakan telah dicipta oleh pasukan bolasepak Sarawak. Namun semua itu telah menjadi sebagai satu kenangan manis buat seluruh peminat bolasepak negeri.

Apakah selepas ini iaitu selepas berehat selama 2 tahun, FAS mampu lagi untuk kembali melakar berbagai kemenangan buat Sarawak agar ianya suatu hari nanti juga akan dijadikan sebagai satu kenangan yang paling manis lagi buat generasi baru Sarawak pada masa depan ?

...atau adakah tiada lagi masa depan yang cerah buat pasukan bolasepak negeri Sarawak selepas itu dan apakah semuanya itu memberi petunjuk awal bahawa dunia sukan bolasepak Sarawak bakal akan berkubur buat selamanya ? ...hmmmzzz

Selamat Ulang Tahun Pertama 16 September.

16 September setiap tahun akan dikenang sebagai tarikh penuh dengan debaran dab! dub! dab! dub! dab! dub!... oleh seluruh masyarakat di seluruh negara termasuklah diri saya.

Tarikh itu tetap akan dikenang sebagai satu tarikh yang penuh bermakna yang telah membawa berbagai kisah suka duka pahit manis perjuangan bekas pejuang negara untuk menubuhkan satu negara yang dinamakan sebagai Malaysia.

Memang tidak dapat dilupakan juga pada tarikh 16 September setiap tahun akan terus dikenang oleh seluruh rakyat Malaysia sebagai satu lagi tarikh yang penuh dengan segala angan-angan sesetengah orang yang tak akan kesampaian...

Selamat menyambut 16 September...bagilah kek yang yang telah dipotong kecil-kecil itu satu persatu dan terus saja "suap" ke mulut mana-mana tetamu yang ada hadir ke majlis itu hehehe...

Arkib Blog