Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Februari 24, 2012

PAS hanya berbai'ah kepada DAP & PKR !!

"Sebenarnya Pas tidak mengamal sebegitu. Pas mengajar ahli dan pemimpinnya berbai'ah tetap kepada Allah dan rasul serta kepatuhan kepada rukun berjemaah, bukannya pemimpin," - MB Kelantan, Datuk Nik Aziz Nik Mat

Mursyidul Am Pas itu mengulas dakwaan Negarawan YABhg. Tun Dr. Mahathir tentang saranan Presiden Pas Datuk Seri Abd. Hadi Awang yang mahu semua bakal wakil rakyat Pas untuk PRU-13 nanti melakukan "bai'ah" atau sumpah taat setia kepada parti Pas kononnya agar tidak tersasar perjuangan mereka di dalam menegakkan ajaran Islam di negara ini.

Tetapi jika benarlah itu matlamat serta tujuan 'amalan bai'ah' yang dikehendaki oleh Presiden Pas Abdul Hadi Awang kepada semua para pemimpin Pas termasuk mereka yang bakal dicalonkan sebagai calon Pas pada PRU-13 nanti, mengapakah pula mereka sebelum ini begitu bersungguh-sungguh cuba menyingkirkan Datuk Dr. Hassan Ali daripada parti Pas?

Apakah Datuk Dr. Hassan Ali telah melanggar 'bai'ah'? Adakah tidak menurut perintah DAP serta PKR maka sama juga dengan tidak melakukan amalan bai'ah?

Arkib Blog