Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Ogos 27, 2009

Tahniah! kepada Datuk Seri Idris Jala

Syabas dan tahniah diucapkan kepada Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Urusan Malaysia Airlines Datuk Seri Irish @ Idris Jala diatas perlantikan beliau sebagai Menteri Di Jabatan Perdana Menteri tanpa portfolio. Ini bermakna beliau terpaksa melepaskan semua jawatan yang dipegang oleh beliau selama ini didalam MAS.

Perlantikan Datuk Seri Idris ke jawatan baru itu diumumkan setelah mendapat perkenan daripada Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong.

Di samping itu juga beliau akan diberi tugas sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) unit Penyampaian dan Pengurusan Prestasi (PEMANDU).

Sebagai rakyat Sarawak, saya sangat berbangga dengan kemampuan serta pencapaian yang sangat tinggi oleh Datuk Seri, sebagaimana yang telah dibuktikan ketika berkhidmat dengan Syarikat minyak Shell dahulu dan juga ketika menyumbangkan khidmat kepada Syarikat penerbangan MAS selama ini.

Selamat bertugas kepada Datuk Seri, berikan yang terbaik diantara yang terbaik kepada negara kita Malaysia.

Selamat maju jaya.
Posted by Picasa

Sidang Bawah Pokok Siri ke-2 : 02/09/2009.

Dengar khabar DAP, PKR dan PAS sedang merancang untuk mengadakan semula sesuatu yang dulu pernah mereka lakukan iaitu menganjurkan Sidang Dewan Undangan Negeri Perak di bawah sebatang pokok pada Rabu 02 September depan mungkin ditempat yang sama.

Biar apapun kita kena tunggu dan lihat, apakah yang akan berlaku selepas itu. Kepada pembekal bahan-bahan seperti simen, pastikan simpanan bahan-bahan tersebut mencukupi, juga kepada pemilik-pemilik farmasi yang ada disekitar Ipoh Perak, sediakan sebanyak mungkin kapas, bandage atau pembalut kaki, pengikat siku dan yang lain-lain lagi.

Tak lupa juga kepada pihak ambulan, pihak klinik serta pihak hospital di Ipoh mestilah kena bersedia awal. Pastikan juga kerusi roda serta tongkat yang beraneka jenis mencukupi bagi menampung keperluan sekiranya berlakunya perkara-perkara yang tidak kita inginkan darpada berlaku tetapi memangpun DAP, PKR dan PAS inginkan supaya ianya tetap berlaku seperti mana kes Mr. Wong Chuan How yang mengalami "kepatahan" serta YB N. Gobalakhrisnan juga mengalami masalah "kekoyakkan dan kepatahan".

Bukan apa, kita sangat perihatin dengan keadaan tubuh badan wakil-wakil rakyat dari Pakatan Pembangkang itu yang begitu sensitif dan tidak berupaya untuk berdepan dengan kejadian-kejadian yang agak mencabar seperti terjatuh ketika main kejar mengejar atau main langgar garisan polis. Jika itu terjadi, pasti jari, tangan, lutut, kaki mereka akan patah serta retak. Betul-betul lembab kan... ..tetapi kalau cicak jatuh dari atas siling rumah setinggi 7 meter pun masih mampu untuk ketawa dan tersenyum, namun tidak bagi pihak Pakatan Pembangkang.
Posted by Picasa

Arkib Blog