Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, Mac 29, 2011

Bagaimana cara mau tau akan kehadiran hantu disekitar kita ?

Tajuk diatas berbentuk satu soalan iaitu mahu tahu bagaimanakah cara-cara untuk kita mengesan akan kewujudan hantu dipersekitaran kita terutamanya pada waktu senja ataupun malam. Ye lah, hantu kan sifatnya hanya akan keluar pada waktu berakhirnya siang serta dikala senja mula membukakan tirai malam sebab hantu pada watu siang dia tak boleh keluar selagi ada cahaya matahari menerangi alam ini dan sebab itulah hantu memang aktif pada waktu malam.

Hantu memang takut kepada cahaya matahari yang benar tetapi memang suka kepada suasana malam yang gelap kerana senang untuk menakut-nakutkan manusia selain itu mudah untuk mengemaskini atau untuk meng'up date' akaun facebook serta men'twitt' twitter yang berdada bidang.

Selain itu kita juga boleh tahu tentang kehadiran hantu didekat kita hanya melalui reaksi ayam peliharaan kita iaitu seandainya ayam mengeluarkan bunyinya seperti agak kehairanan disamping kita sendiri juga akan mengalami tindak-balas seperti bulu roma kita meremang maka bermakna hantu sudah ada berhampiran dengan kita pada waktu itu.

Bagi masyarakat yang bukan beragama Islam pula mereka lebih arif mengenai perkara ini dengan memerhati tingkahlaku anjing sekiranya ada yang memelihara iaitu pada malam hari. Semua tahu yang mata anjing serta haiwan-haiwan lain yang sama spesis mempunyai penglihatan yang amat berbeza jika dibandingkan dengan manusia sebabnya pada waktu malam misalnya haiwan-haiwan ini tidak memerlukan cahaya bantuan untuk membolehkan mereka berjalan walaupun dalam suasana yang gelap gelita.

Anjing ini apabila ia telah menyedari yang hantu ada berkeliaran disekelilingnya maka di saat itu juga tindakbalas segera dari anjing dapat kita lihat seperti apabila ekor dia tiba-tiba melengkung kebawah dan seterusnya hujung ekor itu tadi akan dimasukkan rapat-rapat diantara celah kedua-dua belah kaki belakangnya sambil berbunyi seperti merengek tetapi tidak menyalak seperti kebiasaannya.

PornKR: kisah video Anwar hampir sama dengan isu video Ariel Peterpan

Walaupun sudah berusaha sedaya upaya mencuba untuk menafikan yang beliau adalah orang yang dilihat beraksi didalam satu video klip lucah, namun akhirnya Mohd Nazril atau Ariel Peterpan setelah melalui proses perbicaraan di mahkamah Indonesia terpaksa menerima hukuman penjara selama 4 tahun apabila pihak mahkamah negara tersebut mendapati beliau yang menjadi saksi utama kes memang sah melakukan kesalahan itu.

Isu video klip lucah yang melibatkan Ariel turut membabitkan dua selebriti terkenal Indonesia iaitu Luna Maya yang juga tunang Ariel serta Cut Tari seorang pelakon dan juga model telah menggemparkan seluruh masyarakat di Indonesia malahan semua rakyat Indonesia yang bekerja mencari rezeki di negara-negara luar juga terkejut dengan pendedahan yang telah mulai disebar oleh pihak media di Indonesia.

Terbaru, kita di Malaysia pula sedang ribut dengan isu yang hampir serupa dengan isu video klip lucah Ariel Peterpan tetapi bezanya ialah jika Ariel Peterpan seorang penyanyi serta pemuzik, Anwar Ibrahim pula adalah seorang ahli politik dan jika Ariel Peterpan melakukan perbuatan sumbang itu dengan Luna Maya tunang beliau serta Cut Tari tetapi Anwar Ibrahim pula telah melakukannya bersama dengan seorang amoi comel dari negara China.

Persoalannya kecil saja iaitu jika Ariel Peterpan yang telah didapati bersalah oleh mahkamah agung Indonesia dan kini telahpun menjalani hukuman penjara jadi apakah nanti Anwar Ibrahim juga akan menerima hukaman yang serupa sekiranya pihak mahkamah Malaysia mendapati memang sah Anuwar Ibrahim yang berlakon memegang watak sebagai hero didalam video video lucah yang diberi judul Omega itu ?

PornStar: Anwar terbang ke Sarawak hari ini, cari jam Omega yang hilang...

Petang semalam saya telah menerima satu maklumat daripada rakan blogger H/L bahawa Ketua Umum PKR Anwar Ibrahim akan datang ke Sarawak dengan menaiki sebuah pesawat MH2528 yang akan berlepas dari Kuala Lumpur menuju ke Kuching pada jam 3:15 minit petang ini.

Belum dapat dipastikan apakah tujuan sebenar kedatangan awal Anwar Ibrahim ke Bumi Kenyalang sebelum hari penamaan calon 6 April depan samada untuk berjumpa dengan semua jentera pilihanraya PKR atau untuk bertemu dengan pemimpin DAP Sarawak yang semalam sudah menutup rapat-rapat pintu rundingan mengenai pengagihan kerusi DUN Sarawak dengan Ahli Parlimen Batu yang juga Pengarah Strategik PKR Pusat YB Tian Chua Gigit.

Apakah isu kehilangan jam Omega yang dipakai oleh Anwar Ibrahim semasa men'twitt' facebook beliau bersama dengan amoi cantik dalam sebuah hotel antara jam 8:20pm hingga jam 10:40pm pada 21 February lalu sebagai satu petanda buruk yang PKR juga akan turut kehilangan kerusi DUN N.9 Padungan yang wakil rakyatnya dibelenggu masalah kewangan serta berdepan dengan kebangkrapan ?

Arkib Blog