Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, Ogos 07, 2012

Unik logo Merdeka PR, sederap melangkah mayat Karpal Singh !

Jelas sekali logo hari kebangsaan yang ke-55 Malaysia oleh Pakatan Pembangkang adalah saduran daripada logo serta slogan 1Malaysia. Rakyat Didahulukan. Pencapaian Diutamakan.

Slogan 1Malaysia yang dicetuskan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak yang sebelum ini pernah dituduh oleh pihak pembangkang ditiru daripada slogan 1Israel sebenarnya merangkumi semua perkara terutama sekali tentang seruan kesatuan jiwa rakyat Malaysia tanpa mereka bangsa demi negara yang tercinta.

Nampak sangat pihak pembangkang telah kekeringan idea dan terpaksa mencipklak slogan yang sudah beberapa tahun diperkenalkan oleh Datuk Seri Najib. Tetapi apa yang lebih jelas berkenaan dengan logo dan slogan pihak Pakatan DAP, PKR dan PAS itu sebenarnya bertentangan sama sekali dengan apa yang ditunjukkan mereka dalam hubungan semasa mereka.

Nak mengajak rakyat menjiwai slogan tersebut tetapi pihak Pakatan Pembangkang sendiri tidak pernah sepi dengan berbagai isu perbalahan sesama sendiri, banyak yang berlaku dalam Pakatan Pembangkang tidak menggambarkan seia sekata contoh paling nyata dalam isu hukum hudud PAS....

Arkib Blog