Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, November 10, 2011

SRK Merdeka: Ambiga & Marina perlu sedar, ini Malaysia bukan India !

 Kelakuan tidak senonoh bintang Bollywood, Shah Rukh Khan yang berciuman dengan aktor Barat, John Barrowman semasa festival filem Bollywood berlangsung.

 Begitu juga dengan gelagat melampau Gauri yang selamba mencium Karan Johar, patutnya kerajaan India menolak budaya seumpama itu walaupun hanya melibatkan golongan selebreti. Selanjutnya boleh lihat di sini

Patutlah Haji Anwar suka sangan nyanyi lagi "kuch kuch hota hai" rupanya bintang ternama Bollywood Shah Rukh Khan juga adalah pengamal seks bebas. Maunya dibiakkan di Malaysia. Haramlah. Patutlah Haji Anwar beriya-iya sangat menyokong Ambiga dan Seksualiti Merdeka diadakan di negara ini sebab masih banyak benda yang jadi misteri !

Ambiga kalau masih nak sangat seksualiti merdeka diteruskan, pergi saja ke India sana..negara asal nenek moyang dia, buat program di negara berkenaan, mungkin kerajaan India tiada halangan mengenainya malah mungkin mereka akan menerima seadanya golongan songsang untuk melakukan aktiviti mereka.

Bodoh 1PR: hingga ke Parlimen Izzah & Tony Puaka promosi barangan KR 1Malaysia !

Betapa bodohnya tindakan dua Ahli Parlimen Pakatan Haram Nurul Izzah Haji Anwar dari PKR dan Tony Puaka dari DAP yang sanggup bersusah payah berkunjung ke Kedai Rakyat 1Malaysia semata-mata mahu membeli beberapa jenis barangan untuk dipamerkan ketika Sidang Media di bangunan sementara Parlimen bagi menunjukkan bahawa harga rendah dan murah setiap jenis barang di premis berkenaan yang diwar-warkan oleh kerajaan sebelum ini kononnya cuma indah khabar dari rupa.

Tidakkah kedua-dua wakil rakyat Pakatan Haram itu sedar bahawa sikap kebanyakkan masyarakat di mana-mana negara termasuklah yang di negara kita ini, memang kebanyakkan daripada mereka ini mempunyai sikap yang pelik dan aneh, mana yang ditegah maka itulah yang nak sangat mereka hendak ambil tahu dan begitulah seterus sekira dilarang jangan beli barang itu, jangan makan makanan itu dan ini, jangan dekati kawasan atau kedai itu sudah pasti semakin ditegah semakin berduyun-duyunlah pula orang ramai menyerbu untuk mendapatkan barang-barang disitu.

Inilah yang saya katakan tentang betapa bodohnya tindakan Nurul Izzah dan Tony Puaka dalam usaha mereka untuk menjahanamkan hasrat murni Perdana Menteri Datuk Seri Hj Mohd Najib yang mahu meringankan bebanan rakyat sebagai pengguna. Apabila sebahagian daripada barang-barang berkenaan sengaja dibawa masuk ke dalam kawasan Parlimen bertujuan untuk mensabotaj usaha kerajaan BN itu dan selepas itu keluar pula cerita tentangnya di akhbar atau di media-media.

Bukankah tindakan kedua wakil rakyat pembangkang itu secara tidak langsung turut memperkenalkan produk-produk yang terdapat di Kedai Rakyat 1Malaysia yang kemudiannya tentu akan menarik minat rakyat kebanyakan untuk mengetahui lebih lanjut lagi mengenai gerai berkenaan dan ini kemudiannya pasti membawa mereka untuk berkunjung ke sana dan apabila mereka yang telah membeli barang di situ sedar bahawa kedai tersebut menjual setiap jenis barangan pada harga yang berpatutan malah ada jenis yang lebih murah dari tempat lain, akhirnya tanpa Nurul Izzah dan Tony Puaka sedari bahawa perbuatan mereka itu sebenarnya telah memperbodohkan diri mereka sendiri serta seluruh wakil rakyat dari Pakatan Haram Pembangkang.

Arkib Blog