Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Disember 03, 2010

Ariel Sharon masih lagi koma, Israel pula semakin parah dijilat api !

Bekas Perdana Menteri Israel yang belum mati-mati lagi iaitu Ariel Sharon yang diserang angin ahmar atau strok kronik ketika sedang mengatur strategi keji pihak Israel untuk terus menindas rakyat Palestine serta untuk terus merampas segala harta benda yang dimiliki oleh penduduk Palestine kini negara beliau sedang berhadapan dengan mala petaka berupa bencana alam yang diturunkan Tuhan apabila api telah semakin marak membakar bumi Israel daripada 1 meter kepada 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 dan seterusnya Israel akan lenyap dari peta dunia...

Ariel Sharon sebelum dilantik sebagai Perdana Menteri Israel adalah seorang manusia separa haiwan terlindung yang paling kejam didunia ini selepas Adolf Hitler di Jerman dan Slavodan Milasovic di Serbia apabila beliau telah terlibat secara langsung dalam peristiwa pembunuhan dan penyembelihan di Shatila yang mengorbankan begitu banyak nyawa rakyat Palestine yang tidak berdaya.

Setelah tidak berdaya untuk meneruskan khidmatnya sebagai pengganas dan penjenayah dunia, tugas dan tanggungjawab beliau telah dipikul sebentar oleh penggantinya iaitu Ehud Barak sebelum diambil-alih oleh seorang lagi penjenayah tegar Israel Ehud Olmert dan kini jawatan Perdana Menteri Israel kembali ke tangan Benjamin Nentanyahu yang sebelum ini juga pernah menyandang jawatan berkenaan selepas Simon Perez yang menggantikan Yitzak Rabin yang mati ditembak ketika berucap di atas pentas oleh seorang remaja Yahudi.

Namun walau sebanyak atau sekerap mana sekalipun perubahan dilakukan oleh Israel di dalam pentadbirannya baik daripada Perdana Menterinya hinggalah kepada seluruh struktur kabinetnya, semua itu tidak akan membawa apa-apa makna kepada rakyat Palestine yang saban hari pasti berdepan dengan penindasan daripada tentera rejim Israel yang kejam dan bongkak.

Kini setelah negara mereka sedang menerima azab dunia apabila sebahagian besar dari wilayahnya terbakar dan amat sukar untuk dipadamkan tanpa pertolongan dari pihak antarabangsa maka mengapa baru sekarang mereka iaini pihak Israel tahu merayu bantuan daripada negara-negara luar sedangkan sebelum ini pihak Israel tidak pernah untuk membuka pintu negara mereka dengan begitu mudah kepada pihak luar sekalipun atas urusan bersama.

Keputusan Israel itu seolah-olah menunjukkan Perdana Menterinya Benjamin Nentanyahu kini sangat terdesak dalam mendapatkan bantuan dan pertolongan. Soalnya disini,apakah Malaysia atas prinsip serta nilai-nilai berperikemanusiaan boleh untuk turut sama menyertai negara lain dalam misi menghantar bantuan kepada Israel dan jika boleh negara kita harus giat untuk memadam api dengan seberapa banyak minyak petrol agar api menjadi semakin cepat marak dan Israel akan menjadi semakin cepat lenyap dari muka bumi ini.

Anwar - diluar hina Malaysia, didalam hina Melayu/Bumiputera !

Anwar Ibrahim akan tetap menjadi pujaan Nik Aziz Nik Mat, Menteri Besar Kelantan Darul Naim walaupun Anwar pernah menggelarkan Tok Guru Sesat itu dengan panggilan Ulamak Terompah. Malah Ulamak Terompah berkenaan akan akur terhadap apa saja cadangan yang dibawa oleh Pembohong Anugerah Tuhan itu termasuklah cadangan Anwar untuk melantik Lim Kit Siang sebagai Timbalan Perdana Menteri Malaysia sekiranya beliau di anugerahkan dengan jawatan tersebut oleh rakyat yang keliru.

Tetapi bagi sebahagian besar rakyat Malaysia yang masih sedar dan tidak mudah terperangkap dengan tipu daya serta penipuan demi penipuan oleh pemimpin-pemimpin dalam Pakatan Pemusnah Rakyat yang dianggotai oleh PKR, DAP dan PAS, adalah sangat sukar bagi Anwar serta konco-konco beliau untuk meyakinkan jiwa rakyat supaya kembali mempercayai dia serta parti-parti yang ada di dalam Pakatan Pemusnah Rakyat.

Bagi rakyat biasa walaupun mereka tidak punya apa-apa kepentingan dalam kerajaan seperti jawatan tertentu dan sebagainya namun atas kesedaran tinggi atas sifat tanggungjawab masing-masing selaku seorang warga terhadap kedaulatan dan juga maruah negara sendiri maka rakyat biasa seperti kami juga yang teramai ini tidak akan mudah lupa dengan apa yang pernah Anwar Ibrahim telah lakukan tatkala beliau berkunjung ke sesetengah negara luar apabila dia tergamak untuk memburuk-burukkan imej Malaysia dengan membuat bermacam-macam dakwaan palsu mengenai negara ini di depan rakyat negara lain.

Begitu juga apabila Anwar Ibrahim kembali semula ke dalam negara, tiada apa yang baik dilakukan oleh beliau untuk Malaysia malah jauh sekali untuk meningkatkan keyakinan rakyat terhadap perjuangan yang dia bawa apabila Anwar Ibrahim semakin berani menyentuh serta membangkitkan perkara-perkara yang telah termaktub di dalam Perlembagaan Persekutuan yang mana tujuan beliau adalah untuk menghapuskan sistem raja berperlembagaan serta menolak konsep Ketuanan Melayu di negara ini dan sudah tentu usaha yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim ini akan menambah lagi benci rakyat terutamanya kaum Melayu dan Bumiputera yang majoriti di negara ini terhadap beliau.

Rakyat Malaysia tidak lagi wajar untuk melihat Anwar Ibrahim sebagai seorang pemimpin yang diharap-harapkan sebagaimana harapan yang pernah didambakan terhadap Anwar Ibrahim pada tahun 1994 dulu. Semua itu telah lama berlalu dan telah tinggal menjadi sejarah duka buat seluruh rakyat Malaysia apabila Malaysia terpaksa menerima pengunduran Timbalan Perdana Menteri ketika itu YABhg Allahyarham Tun Abdul Ghaffar Baba dari pentadbiran negara semuanya gara-gara kegelojohan manusia yang bernama Anwar Ibrahim untuk mendapat kuasa.

Malaysia tidak harus ada pemimpin yang begitu teruk seperti Anwar Ibrahim. Bila dia keluar negara dia akan buat macam-macam cerita buruk mengenai negara ini dan apabila dia balik semula ke dalam negara dia akan berusaha sedaya upaya cuba untuk menghapuskan apa-apa saja perkara yang dilihat sebagai batu penghalang kepada semua niat jahat beliau dalam merealisasikan impiannya untuk menuju ke Putrajaya. Konsep Ketuanan Melayu ditolak, Hak-hak keistimewaan Melayu dan Bumiputera Sarawak dan Sabah cuba dihapuskan, ISA cuba dibenam, SPRM sentiasa diperangi, Polis sering dimusuhi dan apa saja bentuk agensi pencegahan yang ada di Malaysia ini akan cuba untuk dihapuskan jika oleh Anwar Ibrahim, PKR dan DAP.

Harap rakyat Malaysia yang masih terkeliru dan masih menjadi pemuja Anwar Ibrahim PKR dan DAP agar segera sedar dan balik semula ke pangkal jalan demi untuk masa depan Malaysia yang lebih gemilang dan cemerlang !

Jumaat: Rakyat Selangor bangkit menentang Pakatan 'pemusnah' Rakyat !

Hari ini Jumaat seperti yang semua sudah sedia maklum bahawa rakyat negeri Selangor Darul Ehsan akan keluar beramai-ramai dijangka selepas solat Jumaat sebelah petang untuk menyerahkan lebih daripada 30 memorandum bantahan terhadap penyelewengan dalam tempoh dua tahun pemerintahan kerajaan Pakatan Pemusnah Rakyat PKR, DAP dan PAS di negeri berkenaan kepada KDYMM Seri Paduka Sultan Selangor Darul Ehsan Sultan Sharafuddin Idris Shah Ibni Sultan Abdul Aziz Shah Alhaj.

Kepada rakyat Selangor yang menyertai perarakan itu nanti demi untuk menegakkan keadilan saya doa dan alu-alukan dengan harapan agar perhimpunan yang telah dirancang akan diadakan dalam keadaan yang aman damai serta terurus semoga selesai sebagaimana ianya bermula tanpa mendatangkan sebarang kesukaran kepada semua pihak sesuai dengan kehendak kerajaan Barisan Nasional yang sentiasa mengutamakan keharmonian serta ketertiban dalam apa-apa jua urusan tidaklah sama seperti amalan yang sering digunakan oleh Pakatan Pemusnah Rakyat yang langsung tidak mahu menerap nilai-nilai murni dalam apa jua urusan mereka.

Selamat berjuang kepada rakyat Selangor, GAP serta lain-lain blogger-blogger anak Selangor ! Kembalikanlah maruah serta kegemilangan negeri anda sekalian kepada sebelum Selangor jatuh ke tangan Pakatan Pemusnah Rakyat pada tahun 2008 dulu !

Arkib Blog