Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Januari 13, 2011

Ramai anak yatim piatu kena cabul di Pulau Pinang...

Tindakan menempatkan anak-anak yang kehilangan kedua ibubapa mereka khususnya di Pulau Pinang ke rumah-rumah khas yang di sediakan untuk anak yatim piatu adalah tidak ubah sama seperti menghantar golongan perlu simpati ini ke sarang buaya atau ke kandang harimau.

Tempat yang sepatutnya dijadikan tempat perlindungan rupa-rupanya telah berubah menjadi "neraka dunia" buat kanak-kanak disitu apabila mereka yang terdiri dari kanak-kanak lelaki dan juga perempuan telah dijadikan sebagai tempat pemuas nafsu serakah oleh pihak yang tertentu di rumah kebajikan berkenaan.

Salam Takziah buat rakan seperjuangan yang telah pergi buat selamanya....

Sedih sangat Anak Merdeka pagi ini bila buka saja online, baca berita dari artikel di blog rakan-rakan semuanya berkisar mengenai kematian saudara Yang Gambi. Mula memang saya tak percaya, ingatkan gurauan mereka tapi bila kenyataan mereka serupa baru saya tahu bahawa berita ini benar.

Sebenarnya saya dan semua yang lain mungkin memang tak menduga beliau akan pergi meninggalkan kita buat selama-lamanya namun itu kuasa Tuhan yang telah menentukan segala-galanya.

Saya secara peribadi terasa sangat kehilangan beliau apabila mengingat kembali akan semangat patriotik selaku warga negara terhadap Malaysia terutamanya bila berdepan dengan isu dua hala Malaysia-Indonesia maka pada waktu itulah saya nampak semangat kenegaraan yang menebal pada Yang Gambi melalui tulisan beliau.

Kepada keluarga Allahyarham harap tabah dan kuatkan semangat...hanya doa dari kejauhan ini oleh seorang rakan alam siber sebagai pengganti diri yang mampu mengiringi permergiannya. Semoga Roh Allahyarham akan ditempatkan dikalangan mereka-mereka yang beriman dan bertaqwa. Amin !

Al-Fatihah

Arkib Blog