Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Jun 30, 2011

Tangkap saja Ambabiga ! dan sumbat saja dia ke dalam I.S.A

Inilah rupa wajah orang gila, puaka bertopengkan manusia yang tidak siuman. Rusuhan dasyat berkemungkinan besar akan berlaku di Semenanjung Malaysia menjelang 9 Julai ini sekiranya perancang utama perhimpunan haram BERSHIT 2.0 ini dibiarkan terus bebas untuk bergerak ke sana ke mari tanpa sebarang pemantauan oleh pihak berkuasa.

Sebaiknya Kementerian Dalam Negeri ataupun pihak Polis cekup saja Ambabiga ini. Puaka betina ini tidak boleh lagi dibiarkan untuk terus bebas menyebarkan pengaruhnya dikalangan rakyat. Puaka betina ini sudah sakit. Sakit jiwa. Maka itulah saya katakan awal tadi, selagi Ambabiga ini dibiarkan menghasut orang ramai sudah tentu bukan sesuatu yang mustahil jika akan berlaku rusuhan besar di Semenanjung Malaysia sebelum tibanya 9 Julai.

Untuk membendung keadaan yang semakin mencemaskan seperti sekarang, besar sangat harapan saya untuk melihat melangkah sedepa ke depan, tangkap Ambabiga ! sumbatkan saja di ke dalam I.S.A! ...nanti jika dibiarkan dan semakin lama dibiarkan, akan semakin besar pula ego si puaka betina itu. Saya tidak rela lagi untuk melihat segala susah-payah pejuang kemerdekaan dulu untuk mencapai kebebasan bagi Malaysia akan musnah dalam sekelip mata hanya angkara puaka betina ini.

Syabas ! KDN, KPN dan Polis seluruhnya atas tindakan awal dan pantas...

Berita tentang perhimpunan haram BERSIH 2.0 yang dijadual akan berlaku pada 9 Julai ini di Ibu Negara adalah satu berita yang sangat meresahkan seluruh rakyat Malaysia khususnya dan pelabur-pelabur asing, para peniaga serta para pengguna jalanraya amnya.

Walaupun sudah banyak kali amaran dan peringatan diberi oleh pihak berkuasa kepada pihak penganjur perhimpunan itu agar mereka menghentikan niat mereka namun pihak berkenaan terus berdegil dan tetap mahu mengadakan perhimpunan haram tersebut walaupun pihak polis bertegas tidak akan mengeluarkan sebarang permit kepada mereka memandangkan perhimpunan itu sengaja diadakan mempunyai niat yang terlindung di sebalik tujuan asal mereka.

Namun pihak Kementerian Dalam Negeri serta pihak polis nampaknya pantas bertindak tanpa perlu menunggu sehingga puak-puak BERSHIT berhimpun pada 9 Julai nanti. Terima kasih, syabas dan tahniah buat kedua-duanya iaitu KDN dan Polis kerana sentiasa bersedia lebih awal dalam memastikan agar keselamatan dan kesejahteraan negara akan terus terjaga. Nampaknya KDN sudahpun mulai mengeluarkan kuku dan taring.

Diharap pihak KDN dan Polis terus mempertingkatkan tindakan mereka dari masa ke semasa dan tegas terhadap sesiapa saja yang ingkar pada arahan polis. Barangsiapa yang masih berdegil dan gagal mematuhi larangan pihak berkuasa, pihak polis harus gunakan sepenuhnya kuasa yang ada pada mereka. Tangkap terus mana-mana individu yang sengaja mencari hal, sumbat dalam ISA atau buang mereka-mereka yang terlibat didalam BERSHIT itu nanti ke Teluk Guatonamo atau Teluk Bermuda tanpa mereka samada mereka itu adalah Anwar Ibrahim, Ambabiga, Mat Syabun, A. Samad Said dan sesiapa saja yang berdegil.

Tian Chua kekal MP, DS Nazri kecewa tinggalkan Dewan

Ternyata keputusan yang baru dibuat oleh Speaker Dewan Rakyat sebentar tadi berkenaan dengan status Ahli Parlimen Batu Tian Chua sangat mengecewakan bukan sahaja terhadap seluruh para penyokong dan pemimpin kerajaan malahan jelas turut menmbuat Menteri Di Jabatan Perdana Menteri YB Datuk Seri Mohd Nazri sangat kecewa apabila bertindak berdiri untuk mencelah namun terus berlalu keluar meninggalkan Dewan setelah keputusan Speaker Dewan untuk mengekalkan Tian Chua sebagai wakil rakyat Batu berpandukan kepada keputusan yang telah diputuskan oleh hakim mahkamah.

Sepatutnya keanggotaan Tian Chua sebagai ahli Dewan Rakyat dibatalkan kerana kes beliau yang menggigit tangan anggota polis memang tidak wajar berlaku serta dilakukan oleh seorang wakil rakyat yang mewakili rakyat ramai dari latar belakang kehidupan yang berbagai-bagai. Tindakan bodoh Tian Chua itu yang nyata telah menghalang tugas anggota penguatkuasa daripada menjalankan tugas mereka adalah sangat bertentangan dengan prinsip dan tanggungjawab beliau sendiri selaku salah seorang daripada penggubal undang-undang di Dewan Rakyat.

Arkib Blog