Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, Februari 08, 2010

Karpal Singh pengecut ! ..takut menyoal balas Mohd Saiful

Fakta penting: ..orang pertama dari kalangan ahli Parlimen Pembangkang yang mendedahkan salahlaku seks Datuk Seri Anwar Ibrahim pada tahun 1998 adalah YB Karpal Singh semasa DAP mengadakan Konvensyen mereka di Kuala Lumpur.

Karpal Singh turut mendakwa yang dia mempunyai bukti kukuh bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim Timbalan Perdana Menteri pada masa itu melakukan salahlaku seks yang teruk.

Karpal Singh juga turut mencabar Perdana Menteri pada masa itu, YABhg. Tun Dr Mahathir Mohamad mengambil tindakan keatas Datuk Seri Anwar kerana salalaku seksnya dan membicarakan Datuk Seri Anwar.

Pendedahan salahlaku seks Datuk Seri Anwar oleh Karpal Singh berlaku 5 bulan sebelum salahlaku seks Datuk Seri Anwar didedahkan kepada umum oleh YABhg. Tun Dr Mahathir Mohamad juga pada tahun yang sama.

Dan orang yang bertanggujawab memberi nama "Al-Juburi" sebagai nama timang-timangan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim, semua orang tahu adalah Naib Presiden PAS yang juga bekas Ahli Parlimen Kuala Kedah iaitu Mohamad Syabu atau lebih popular sebagai Mat Sabu.(sumber dari WBHim atau WrittenByHim.wordpress.com)

Itu dulu. Apa saja yang pernah Karpal Singh dan Mat Sabu luahkan pada masa itu pasal Datuk Seri Anwar yang ketika itu adalah Timbalan Perdana Menteri Malaysia kini perkara tersebut terpaksa kedua-dua mereka kutip dan telan balik walaupun sangat sukar untuk melakukannya.

Hari ini. Hari ini Karpal Singh adalah peguambela kepada Datuk Seri Anwar atas kes yang sama iaitu kes yang pernah Karpal Singh bangkitkan 12 tahun yang lalu sehingga menjahamkan hasrat dan impian Datuk Seri Anwar untuk ditabalkan sebagai Perdana Menteri Malaysia ke-5.

Hari ini juga menyaksikan Karpal Singh takut untuk membuat pemeriksaan balas atau menyoal saksi utama dalam kes liwat-2 iaitu saudara Mohamad Saiful Bukhari bin Azlan. Apakah Karpal Singh tidak tahu nak soal benda apa atau bagaimana kepada Mohd Saiful ? ...saya rasa takkanlah Karpal Singh perlu nak soal begini "Can I Ask You Today ?" atau " "What!!!?" atau "Are You Okay ?"

Saya rasa, Karpal Singh memang risau dan takut seandainya dia menyoal balas Mohd Saiful maka semakin banyak benda dia soal pasti makin banyak juga perkara yang tidak pernah diduga akan turut terdedah dan sekiranya ini berlaku maka harapan untuk Karpal Singh terus menjadi peguambela Datuk Seri Anwar tidak akan kesampaian dan ini bermakna Karpal Singh akan kehilangan seorang pelanggan dari Syarikat Guamannya dan pasti harga karipap juga akan menurun.

Alasan lemah untuk tidak berhujah pada hari ini Isnin 8HB February 2010 yang dikemukakan oleh Karpal Singh ialah disebabkan keputusan Hakim Mahkamah Tinggi, YA Datuk Zabidin Mat Diah yang dituduhnya sebagai berat sebelah apabila tidak mahu mengambil sebarang tindakan terhadap akhbar Utusan Malaysia ekoran artikel yang dikatakan oleh Karpal Singh sebagai menghina Mahkamah.

Lantaran itu Karpal Singh membuat permohonan di Mahkamah untuk melucut YA Hakim Datuk Zabidin Mat Diah dari mendengar kes liwat yang sedang dibicarakan. Bukankah tindakan Karpal Singh ini telah jelas menghina Mahkamah kerana mempertikai serta tidak setuju dengan keputusan yang telah dimuktamadkan oleh Hakim ?

Jika baru-baru ini rakyat Malaysia diminta untuk menghormati keputusan Mahkamah setelah Hakim Mahkamah Tinggi YA Datuk Lau Bee Lan telah memutuskan untuk membenarkan orang yang bukan beragama Islam menggunakan kalimah ALLAH didalam setiap aktiviti mereka dan jika sesiapa yang melanggar arahan akan dianggap sebagai telah menghina Mahkamah dan boleh didakwa juga di Mahkamah.

DAP, PKR & PAS - Menafikan kebebasan bersuara dan berkarya di Malaysia

Apabila telah gagal untuk membaca maksud serta gagal juga untuk memahami makna disebalik lakaran setiap gambar mereka sebagaimana yang dihasilkan oleh blogger Jeffery Damien didalam blog beliau, maka PAS menerusi beberapa anggotanya telah membuat laporan terhadap pengendali blog http://jefferydamien09.blogspot.com

Setelah Pakatan 3 parti itu mulai terasa yang pengaruh mereka semakin tergugat bukan hanya disebabkan oleh penerangan berterusan oleh pihak BN malah turut dibantu oleh blogger-blogger pro-kerajaan, maka dengan itu secara perlahan-lahan mereka cuba untuk menghalang segala usaha oleh para blogger dari terus membongkar setiap kepincangan didalam kepimpinan mereka selama ini.

Dikatakan, alasan utama mengapa pihak PAS ini terpaksa membuat laporan polis terhadap saudara Jeffery Damien ialah kononnya didapati karya beliau seperti lakaran wajah yang membabitkan Datuk Seri Anwar dan juga Datuk Nik Aziz Nik Mat bersifat "provokatif serta melanggar undang-undang negara." ...itu kata mereka hanya pada masa sekarang tapi pada masa dulu tiadapun.

Jadi saya sarankan jika PAS atau DAP atau PKR mahu ketertiban semua blogger dalam menyampaikan mesej melalui tulisan mereka di blog diamalkan, adalah lebih elok dan lebih baik tegurlah dulu semua penulis-penulis blog dari pihak pro-pembangkang agar lebih beretika serta bertanggungjawab didalam setiap penerbitan yang mereka lakukan.

Tetapi jika dipihak mereka para bloggernya dibiarkan sahaja untuk melakukan sesuatu yang bertentangan dengan undang-undang sebagaimana yang mereka sendiri faham namun adalah tidak wajar sekiranya penulis blog di sebelah kerajaan pula yang hendak dikenakan tindakan sekiranya terdapat menghasil sesuatu yang tidak menguntungkan mereka.

Apabila keadaan dimana pihak PAS telah membuat laporan polis terhadap rakan blog kami dalam BPN serta AIDC ini jelas menunjukkan bahawa sebenarnya pihak Pakatan Pembangkang telah menafikan hak rakyat biasa untuk bebas memperkatakan sesuatu isu, mempertikaikan sesuatu perkara jika ianya benar-benar menyeleweng.

Dan memang jelas sekali langkah yang telah diambil oleh PAS, DAP dan PKR itu adalah sangat bertentangan sama sekali dengan pendekatan yang telah dan sedang diamalkan oleh Kerajaan Barisan Nasional selama ini iaitu rakyat bebas untuk menyuarakan pandangan masing-masing walau dalam bentuk apapun caranya asalkan tidak keterlaluan.

Akhirnya, saya berharap semoga saudara Jeffery tidak gentar dengan laporan yang dibuat, teruskan perjuangan anda dan kita semua sentiasa harus sedar dan ingat...bahawa biasanya apabila pihak PAS atau sekutu-kutunya menyedari yang kepentingan pihak mereka seolah-olah tercabar maka mereka akan mempergunakan polis untuk tujuan menghalangnya tetapi jika tiada apa-apa maka pihak polis lah yang sering difitnah mereka dengan bermacam-macam cerita, dimaki-hamun, dicerca malah anggota polis juga pernah ditampar oleh Ahli Parlimen Padang Serai YB N. Gobalakrishnan.

Arkib Blog