Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, Jun 27, 2012

Anwar, perkakas terakhir DAP !

 Majlis Peguam sudah jauh menyimpang dari niat asal penubuhannya apabila lebih banyak memberi ruang kepada ahli-ahlinya berpolitik serta menentang pihak pemerintah. Badan ini sah menjadi perkakas kepada Pakatan Pembangkang sejak ianya diterajui oleh S. Ambiga lagi.
 Sementara itu, Suara Rakyat Malaysia atau SUARAM pada mula kewujudannya berbekalkan matlamat lain tetapi kini ia juga telahpun menjadi perkakas kepada pihak Pakatan Pembangkang untuk mencapai cita-cita mereka menawan Putrajaya.
 Sama seperti Majlis Peguam dan juga SUARAM, Adam Adli pergi ke Universiti dengan niat dan tujuan untuk menimba ilmu sebanyak mungkin bagi mengubah hidup masa depannya, namun entah bagaimana beliau boleh menjadi perkakas kepada PKR serta pihak Pakatan Pembangkang.
Pengerusi BERSIH 1.0, 2.0 dan 3.0, S. Ambiga sedar yang dia memang telah menjadi alat serta perkakas kepada PKR, DAP dan juga DAP. Ambiga juga tahu bahawa kerja dia akan menjadi lebih mudah apabila bekerjasama dengan ketiga-tiga parti berkenaan. Ambiga ada muslihat terselindung di sebalik dirinya sebagai Pengerusi Pertubuhan Haram BERSIH.
 Orang tua ini, A. Samad Said memang rela dijadikan sebagai alat dan perkakas kepada PKR dan juga DAP serta PAS. Dia sering kelihatan di mana-mana lokasi pihak Pakatan Haram Pembangkang mengadakan bantahan terhadap apa jua projek kerajaan yang berimpak tinggi seperti dalam isu bantahan terhadap projek Lynas di Gebeng Kuantan Pahang di mana A. Samad Said turut serta berdemo.
 Mursyidul Am PAS Datuk Nik Aziz sama juga seperti A. Samad Said, rela diri diperkuda dan dijadikan sebagai perkakas oleh Anwar Ibrahim serta konco-konconya dalam Pakatan Pembangkang. Bukan setakat itu saja, Nik Aziz juga rela agama yang beliau anuti dipergunakan oleh pihak DAP dalam tujuan meraih undi sewaktu dalam pilihanraya.
Anwar Ibrahim pula, yang sering menuduh Utusan Malaysia, TV3 dan lain-lain media sebagai perkakas kepada UMNO dan juga Barisan Nasional tidak sedar yang dirinyalah yang sebenarnya telah menjadi perkakas kepada DAP dalam mencapai matlamat besar mereka untuk berkuasa di negara ini.

Arkib Blog