Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Mei 19, 2011

Benarkah manusia dianugerahi dengan akal dan fikiran yang sempurna ?

 Kalau benar maka esok hari Jumaat berfikirlah dengan semasak-masaknya, jangan jatuhkan maruah serta martabat bangsa hanya semata-mata untuk menunjukkan kepada sesama sendiri siapa yang kuat dan siapa yang lemah. Esok jangan buat perkara-perkara seperti dalam gambar atas tu lagi. Ingatlah, kalau bangsa Melayu terus menerus bercakaran sesama sendiri maka orang yang akan mendapat faedah besar adalah DAP serta kaum kerabat mereka.
 Ini seekor juga sebahagian daripada kaum kerabat DAP. Jangan tiru aksi seperti ini di rumah. Akal YB seperti dalam gambar di atas ini belum cukup matang lagi, penyakit kencing manis yang dihidapinya belum sembuh lagi dan perlu dihantar ke pusat perubatan tiap 4 jam sekali dan kalau kehabisan bekalan ubat maka dia akan buat hal seperti orang gila, itulah sebabnya dia akan jadi hilang akal atau akal belum cukup sempurna lagi.
 Kalau orang yang sering mengaku diri seorang yang warak, alim dan taat kepada suruhan agama tentu sekali orang tu tak akan sanggup menduakan isteri di waktu yang sepatutnya beliau berada di rumah bersama dengan bini dan cucu sambil bermain facebook dan tuwitter pulak tu tanpa seurat benangpun di tubuh.
 Ini lagi sekor, akal pendek fikiran singkat dedah sana dedah sini. Tak malu. Simpan jantan muda lagi tu dalam bilik.
 Yang ini lagi, betul-betul pendek akal...akal tak sempurna lagi..baru lepas angkat sumpah tetiba pulak langgar balik sumpah yang dia sendiri buat.
 Yang sekor ni lagi teruk, jangan ikut aksi orang ini..dia beragama Islam tetapi menaikkan logo babi depan bangunan Parlimen Malaysia. Sempurnakah akal dia ni ooouwh~~~
Ini pulak kumpulan perusuh dalam Dewan Rakyat, mereka ini anggota-anggota yang turut menggubal undang tertentu untuk Malaysia tetapi dek kerana akal fikiran mereka yang belum cukup matang maka soal peraturan dalam dewan rakyat mereka dah sepak ke tepi dah...mereka macam babun buat lawak dalam dewan rakyat.

Janganlah buat kerja-kerja yang tak berfaedah macam yang kawan-kawan kat atas pernah buat dulu, mereka tu bukannya spesis yang tau jaga tatasusila atau hormat kepada dewan serta orang keliling. Maka esok ingatlah jangan cemari hari penghulu segala hari iaitu hari Jumaat dengan perkara yang tak elok.

Berbincang merupakan satu jalan yang paling baik. Elak dari bersengketa. Bertoleransilah dalam segala hal.

Video porno: Kuda Y sah meliwat, siap ada saksi lagi...Kuda yang tak bertamadun dan tak ada perasaan kekudaan langsung. Buat malu masyarakat kuda yang lain saja.

Dalam kandang lagi dia bantai pembantunya. Ada ke patut? Lepas makan rumput jenis pandikutty tu lah nafsu kuda Y tu terus memuncak.

BN dan rakyat Sarawak tak perlu gusar sangat pasal Francis Sia !

 Rakyat terutamanya penyokong BN Sarawak tak perlulah risau sangat tentang kempen yang sedang dibuat oleh Pengerusi MoCS iaitu Francis Paul Sia yang kononnya mahu mengumpul lebih kurang 200 ribu rakyat Sarawak berhimpun dan berarak atau berdemonstrasi bagi mendesak KM Sarawak berundur pada 13 Ogos depan sebab Francis Sia cuma hendak mencari publisiti murahan bagi mencipta namanya dalam arena politik Bumi Kenyalang ini. Tidak lebih dari itu.

Jadi bila dah dapat nama nanti maka mudahlah bagi Francis Sia untuk mendapat perhatian dari masyarakat Sarawak di tempat yang lain pula itupun jika usaha beliau itu berjaya. Bukan senang sebenarnya untuk mengumpul manusia dalam jumlah yang sebegitu banyak, kos tambang serta belanja makan minum belum termasuk sewa tempat penginapan lagi bukannya perkara yang ringan-ringan...kalau silap haribulan memang bangkrap Datuk Salleh Jafaruddin bila dah tak cukup duit untuk menampung segala perbelanjaannya.
Francis Paul Sia sama saja dengan Bob Lokman...sama-sama gila glamour. Macam Bob Lokman, mau nama dia naik semula maka dia pilih PAS sebagai tempat untuk memulihkan semula karier dia yang semakin menurun sebab dia tau dalam PAS banyak pelawak yang mampu membantu dia dalam perkara yang tertentu seperti Mahfuz Omar, Khalid Samad dan Hj Abdul Hadi Awang sendiri.

Lagi satu Bob Lokman kecewa sangat apabila rezeki dia dalam dunia seni semakin berkurangan maka itulah sebabnya mengapa beliau mula mahu berjinak didalam dunia politik pulak mana tau nasib bagus dia akan dilantik sebagai Mursyidul Am PAS yang baru bagi mengganti wally selipar yang sedia ada sekarang dan tugas dia tentulah untuk membuat seberapa banyak fatwa yang diperlukan oleh Anwar Ibrahim dan PAS sendiri.

Kepada rakyat Sarawak serta pemimpin BN Negeri juga, Francis Sia ini kalau dilayan sangat hidung dia akan semakin berkembang macam buah kembang semangkuk..makin lama direndam dalam mangkuk maka makin besarlah ia berkembang, jadi lebih baik abaikan saja orang tak berapa waras macam Francis Sia tu...laporan polis terhadap dia cuma untuk menaikkan nama dia saja... "orang lapar kekadang tak akan mengaku dia tengah lapar depan kita dan begitu juga orang sewel takkan mengaku dia giler depan kita..."

Arkib Blog