Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Sabtu, November 06, 2010

Stop berblog lebih kurang sebulan mulai esok ! Terima kasih semua...

Saya akan berhenti seketika dari menulis untuk blog ini serta untuk fb saya dan sekiranya semua urusan berjalan dengan lancar maka saya akan kembali lebih awal atau lewat sedikit bergantung kepada keadaan.

Terima kasih saya ucapkan kepada rakan-rakan blogger serta pelawat yang sudi memberi perhatian kepada laman blog Anak Merdeka ini walaupun bahasa Melayu saya guna sangat kucar-kacir serta tidak tersusun dengan baik namun saya tetap berazam mahu menguasai bahasa Melayu dengan lebih baik lagi.

Saya bangga negeri Sarawak telah 47 tahun membangun bersama dengan lain-lain negeri dalam Malaysia. Saya bangga Malaysia dipimpin oleh kerajaan Barisan Nasional. Semoga kestabilan politik di negara Malaysia akan terus kekal sampai bila-bila tanpa ada titik noktahnya.

Harap blog AIDC akan terus kekal dan tidak akan ditutup sebagaimana yang diwar-warkan serta diharap rakan-rakan yang terlibat secara bersama dalam mewujudkan laman web AIDC hendaklah bersabar, janganlah berputus asa dan mungkin nanti dengan berkat kesabaran maka dengannya AIDC akan dapat bergerak semula dengan lebih aktif lagi.

Terima kasih !

Pemimpin negara patut elak dari duduk semeja dengan pihak pembangkang !

Sebaik-baiknya pada masa depan semua pemimpin-pemimpin dalam kerajaan dari Perdana Menteri, Timbalan Perdana Menteri, Menteri-menteri kabinet serta juga timbalan-timbalab mereka harus mengambil langkah berwaspada selalu ketika menghadiri sesuatu majlis jamuan samada ianya jamuan rasmi ataupun sebalik demi untuk mengelak sebarang perbuatan khianat berlaku.

Bukanlah satu perkara yang salah sekiranya menjemput mereka daripada pihak pembangkang untuk sama-sama memeriahkan sesuatu majlis itu tetapi dalam banyak hal maka keselamatan makanan serta minuman yang akan dihidang dan disajikan kepada para pemimpin negara apabila sudah sampai didepan mereka benar-benar terjamin tahap kebersihan tanpa ada unsur-unsur yang meragukan.

Semua kita sudah nampak dengan jelas bagaimana pihak pembangkang terutamanya pemimpin mereka sanggup melakukan apa saja demi untuk mendapatkan kuasa. Mereka sanggup untuk membelakangkan undang-undang asalkan cita-cita politik mereka akan tercapai. Mereka juga tidak mudah takut untuk melanggar apa-apa juga peraturan atau larangan yang dikenakan selagi apa yang mereka hajati belum dipenuhi.

Saya bukanlah hendak menuduh sesiapa atau hendak menakutkan mana-mana pihak dari mendekati para pemimpin pembangkang namun dalam perkara-perkara yang tertentu adalah perlu ada sikap berhati-hati atau berjaga-jaga terhadap sebarang kemungkinan apabila bersama dengan mereka di dalam majlis-majlis jamuan makan yang diadakan.

Akhir sekali, saya mendoakan supaya Perdana Menteri YAB Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak akan segera sembuh dan kembali sihat seperti sediakala dan seterusnya cergas memimpin Malaysia ke mercu kejayaan...

Panglima Perang Cyber: Khabar Gembira Untuk Anwar dan geng Islam Liberal-...

Panglima Perang Cyber: Khabar Gembira Untuk Anwar dan geng Islam Liberal-...: "AIDC dikhabarkan akan ditutup telah dihebahkan oleh GAP di blog beliau di sini http://www.gerakan-anti-pkr.blogspot.com/.Disusuli dengan sms..."

Arkib Blog