Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Mac 24, 2011

SNAP sudah mengikat kaki, mulut dan tangan PKR di Sarawak !

Bukan senang untuk menjadi senang dan juga bukan susah untuk menjadi susah. Betul juga kata-kata peringatan seperti ini dan begitu juga dengan PKR, bukan senang untuk mereka menguasai politik di Bumi Kenyalang ini kalau tanpa persefahaman yang jitu dengan sekutu mereka dalam Pakatan Pembangkang.

Sikap bongkak, angkuh, sombong serta tamak haloba sudah lama berakar umbi di dalam PKR memang sukar untuk dikikis dan tidak semudah itu juga bagi mereka yang sudah terbiasa dengan sikap yang merugikan itu untuk menjauhi diri dari terus terjebak dalam amalan yang amat dibenci walaupun oleh rakan mereka sendiri.

Begitulah juga dengan bala yang datang silih berganti melanda Parti KeADILan Rakyat yang seterusnya membengkak bagaikan penyakit barah yang telah merebak hingga ke Bumi Kenyalang apabila nasib PKR Sarawak kini sudah terletak di dalam tangan para pemimpin Parti Kebangsaan Sarawak (SNAP) untuk menentukan tindakan yang harus PKR lakukan jika masih mahu bertanding menentang Barisan Nasional dalam pilihanraya negeri nanti.

PKR sebenar kini sudah terikat dengan semua syarat yang telah diletakkan oleh SNAP dan mereka tidak lagi boleh sewenang-wenang untuk bertindak sebagai boss yang sesuka hati memperbodohkan serta memperlekehkan rakan-rakan sendiri yang ada di dalam Pakatan Haram sebagaimana PKR lakukan terhadap PAS di Semenanjung Malaysia yang hanya mampu mengikut telunjuk Anwar Ibrahim tanpa sebarang bantahan.

Baruk Bian yang berjiwa kecil serta bernafsu besar yang sudah lama menyimpan keinginan untuk menjadi Ketua Menteri Sarawak sebaik-baiknya lupakanlah saja angan-angan yang akhirnya akan hanya memalukan diri beliau sendiri. Sudah jelas dan nyata bahawa SNAP samasekali tidak akan mengizinkan PKR untuk berkuasa di Bumi Kenyalang ini apatah lagi untuk merestui Baruk Bian yang datang dari etnik kaum terkecil di Sarawak sebagai seorang Ketua Menteri.

Semua pemimpin PKR harus ingat akan satu perkara iaitu walaupun SNAP pada pandangan mata kasar mereka kelihatan sebagai sebuah parti pembangkang di negeri ini namun pada hakikatnya SNAP juga adalah sebuah parti yang pernah bersama-sama dengan kerajaan Barisan Nasional membangun negeri ini dan rakyat tidak akan lupa akan segala sumbangan SNAP terhadap pembangunan di negeri ini.

Seperkara lagi yang PKR mesti mahu ingat iaitu, Presiden SNAP iaitu Edwin Dundang sebenarnya tidak pernah sama sekali untuk mendesak Ketua Menteri Pehin Sri Hj Abdul Taib Mahmud untuk berundur malah beliau sendiri pernah melahirkan sokongan kepada Pehin Sri untuk terus menerajui kerajaan negeri Sarawak bagi tempoh sepenggal lagi iaitu selepas PRN Sarawak yang ke-10 ini.

Apa kata mereka tentang video yang dibocor oleh WiTileaks ?

 "Seronoknye dapat dua kali lagi..." - Menteri Besar Kelantan YAB Datuk Nik Aziz Nik Mat.
 "dua kali? ..wah hebat juga..tapi tak pe, ia baik untuk kesihatan terutama bagi yang selalu sakit tulang belakang" - Datuk Chua Jui Meng.
 "Hah!!!? ..dua kali...ubat apa yang dia makan? ..makan viagra pun mana leh sampai dua kali...tak pakai cawat lagi tu" - Presiden PAS YB Datuk Seri Abdul Hadi Awang.
 "heh heh heh...dua kali, biasalah tu...tapi kalau dalam tempoh 20 minit dia 'terblow' tu dah dikira sebagai amat luar biasa dah tu dan bukannya luar tabiee lagi heh heh heh..." - Baruk Bian, Pengerusi PKR Sarawak.
"2 kali??? ...ouwh,,,tu superimpose tu...super fab, super busa, sah superman memang super hero jugak" - Naib Presiden PAS YB Datuk MahfuzOmar.
 "kan dulu saya dah bertegas mahu Anwar segera bertaubat, tapi dia degil...saya nak kata apa lagi, sudah saya dah tak berdaya seperti ini saya nak buat macam mana? ...2 kali 3kali 4 kali ke itu dia punya pasal lah, berani buat berani tanggung" - Pengerusi DAP Pusat YB Karpal Singh.
"du du dua ka ka kali...??? bebebetul hebat, sasasaya mumumula kahwin dudulu pun tatatak sampai mamamacam tu sesesekali" - Menteri Besar Selangor YAB Datuk Seri Abdul Khalid Ibrahim.
 "alaaaaa...apa mau bisin, bisin aaahhh...itu 2 kali punya pasal sudah kira ok lah tu...manyak sedap maaaa" - Presiden MCA Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek.
HAH!!!... ..!!!BETUL DIA LAH !!! - YB Datuk Johari Abdul, Ahli Parlimen Sungai Petani Kedah.

Jam Omega hadiah utama peraduan buka dan cabut !

Peluang keemasan untuk seluruh rakyat Malaysia menyertai satu peraduan yang julung kali diadakan di negara ini iaitu peraduan 'buka dan cabut'

Hadiah yang ditawarkan kepada para peserta adalah berupa seutas jam berjenama Omega sebagai hadiah utama.

Untuk tempat kedua peserta akan menerima hadiah lima set tuala Good Morning disamping menikmati sarapan pagi dengan menu yang menyediakan minuman teh tarik beserta karipap.

Tempat ketiga pula penganjur telah menyediakan ratusan kotak mineral water or air mineral untuk direbut oleh kesemua peserta dengan setiap botol air mineral yang turut dilengkapkan masing-masing dengan satu batang berus gigi sebagai hadiah bonus.

Peserta yang menduduki tempat keempat dan seterusnya pula semuanya akan diberikan dengan hadiah saguhati berupa bahan pelincir KY Jelly satu untuk seorang.

Tempat peraduan diadakan adalah di hotel yang tertentu sahaja.

Syarat serta terma pertandingan tidaklah rumit sangat, mudah saja cuma memerlukan sedikit ketabahan.

Apabila sudah sampai ditempat dimana peraduan dianjurkan, semua peserta dikehendaki membuka apa yang patut dibadan sendiri dan kemudiannya markah yang dikira untuk menentukan kedudukan masing-masing ialah melalui kemampuan setiap perserta itu mengeluarkan lemak yang terdapat dibahagian punggung sebanyak dua kali dalam tempoh 20 minit.

Dan jika mana-mana peserta yang berjaya membuat aksi sebagaimana yang ditelah ditentu dalam peraduan berkenaan maka peserta berkenaanlah yang akan dikira sebagai pemenang dan layak untuk menerima seutas jam Omega.

Arkib Blog