Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Mac 23, 2012

Kini, giliran Datuk Nik Aziz pula mahu buka perniagaan dengan Yahudi !

Setelah Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Hj Awang baru-baru ini menegaskan bahawa orang Islam "boleh kerjasama, berniaga dengan Yahudi bukan Zionis" maka gesaan itu disambut dengan hati terbuka pula oleh Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat hari ini. Layan Utusan Malaysia

Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pula berpendapat bahawa berurusniaga dengan bangsa Yahudi adalah tidak haram di sisi Islam selagi pihak Yahudi itu tidak berniat jahat terhadap Islam. Itulah pendapat Ularma PAS itu. Dengan UMNO yang rata-rata pemimpin dia adalah orang Melayu beragama Islam, dulu PAS pernah mengkafirkan mereka hanya kerana kerjasama UMNO dengan MCA, MIC, PBB, SUPP, SNAP, PBS dan lain-lain lagi parti dalam gabungan gagasan Barisan Nasional.

Tetapi kini, bukan lagi setakat dengan orang-orang Cina atau India di Malaysia...dengan bangsa Yahudi yang dipimpin oleh parti Zionis yang terkenal dengan kezaliman dan juga kekejaman mereka terhadap penduduk Palestine, pula PAS bercita-cita mahu melakukan urusniaga atau jual beli. Entah apalah agaknya barang yang hendak dijual-beli oleh PAS dengan bangsa Yahudi tu nanti. Entahlah!

Arkib Blog