Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Januari 21, 2010

Doa bala Nik Aziz dimakbul, Khalid Ibrahim mangsa terbaru...

Selepas YB Datuk Seri Mohd Nizar Jamaluddin terkena sumpahan politik dalam bentuk "doa bala" oleh Mursyidul Am PAS YAB Datuk Nik Aziz Nik Mat iaitu apabila kereta jenis Toyota Camry yang plat nombornya 8851 tiba-tiba terbalik menjadi 1588 diatas sebatang jalanraya iaitu Jalan Raja Nazrin Shah di Perak, kini sumpahan itu berjangkit kepada yang lain pula dan semakin menjadi serta merebak.

Ya! ia semakin merebak dan kini sedang menular ke Selangor pula. Mangsa terbarunya ialah Menteri Besarnya YAB Tan Sri Khalid Ibrahim apabila beliau hilang kelayakkan sebagai Ketua PKR Bahagian Kuala Selangor setelah PKR bahagian tersebut dibubarkan apabila perletakkan jawatan secara bersiri ketua-ketua cawangan PKR sehingga menjadi ramai telah berlaku.

Bukan setakat itu saja, tetapi kini Kerajaan Selangor di bawah kepimpinan Tan Sri Khalid sedang berdepan dengan krisis keyakinan rakyat apabila pegawai-pegawai SPRM kerap melakukan kunjungan hormat ke atas pegawa-pegawai Kerajaan Selangor pada waktu pejabat... lawatan pada waktu pejabat adalah pilihan terbaik bagi para pegawai SPRM ini untuk mengelak keadaan yang berdebu sepanjang jalan raya akibat dari kegiatan lori-lori yang mengangkut pasir untuk dibawa ke Singapura... he he he...

Kita hanya menunggu dan menanti siapa lagi dikalangan mereka dalam Pakatan Pembangkang yang akan dijangkiti virus doa bala itu... adakah Almenantunya, atau pemegang saham berjuta-juta... tak pe, sementara itu kita kena layan dulu lagu "Di sini menanti, di sana menunggu" sedap didengar lebih-lebih pada waktu lepas pejabat...

Syabas kepada seluruh warga SPRM ! kerana "tidak teragak-agak" untuk bertindak tanpa mengira bulan ke, matahari ke, pelangi ke, bintang ke, lautan dalam ke, hutan rimba ke, gunung ke, bukit ke...semuanya kena cekup janji ada bukti kukuh kerana suka menyuap dan disuap.

Arkib Blog