Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Mei 13, 2010

P212 Sibu: DAP, PKR & PAS ! ..di Sarawak, berkempenlah cara orang dewasa dan waras !


Sejak beberapa hari yang lalu sehingga ke hari ini saya sudah dapat melihat banyak sudah petugas ataupun jentera pilihan raya baik daripada Barisan Nasional mahupun daripada Pakatan Pembangkang sudahpun kelihatan berada di sekitar Bandar Sibu serta di seluruh kawasan P212 Bandar Sibu ini.

Kepada seluruh tetamu luar yang datang ke Bandar Sibu sempena dengan Pilihan Raya Kecil Parlimen Sibu tak kiralah mereka ini bloggers pro-BN ke pro-Pakatan, petugas, penyokong serta juga pemimpin daripada parti mana, diucapkan Selamat Datang Ke Bandar Sibu.

Peringatan sering diberi terutama sekali kepada semua pemimpin daripada Pakatan Pembangkang serta para petugas pilihan raya mereka, ingatlah bahawa kedatangan anda semua ke Sarawak tidak diundang dan kedatangan anda ke Bumi Kenyalang ini juga tidak akan dihalang selagi anda semua baik DAP,PKR dan juga PAS tahu akan batas-batas serta peraturan negeri Sarawak sebagaimana yang telah termaktub didalam Perlembagaan Negara yang harus anda semua ikuti dan patuhi ketika sedang berada di negeri ini.

Dan peringatan juga khusus kepada DAP, PAS dan PKR, berkempenlah ikut peraturan sebagaimana yang telah ditetapkan oleh pihak Suruhanjaya Pilihan Raya(SPR) dan jangan sengaja untuk mengada-ngadakan isu yang tidak wujud dan adalah tidak salah sekiranya mahu membangkitkan isu-isu yang benar dan perlukan perhatian jika ada dan jangan sesekali membangkitkan isu perkauman di negeri ini, jangan sesekali menyentuh isu agama di negeri ini kerna semua itu bukan lagi perkara yang kami rakyat Sarawak harapkan daripada pemimpin tetapi keutamaan kami kini ialah untuk sama-sama mencapai kemajuan yang samarata dengan rakyat seluruh Malaysia selagi pemimpin masih mampu mempertahankan keamanan negara, keakraban antara kaum serta keharmonian antara agama sebab itu sebenarnya kunci kepada kemajuan serta kejayaan sesebuah negara yang mempunyai penduduk berbilang kaum seperti di Malaysia ini.

UNDILAH Barisan Nasional ! ..untuk keamanan, kedaulatan negara juga untuk kejayaan serta kemajuan rakyat keseluruhannya. Hidup BN! Hidup BN! Hidup BN!

P212 Sibu - BN berjaya mengubah wajah Bandar Sibu seperti bandar terancang...


Jika dibandingkan keadaan Bandar Sibu pada awal tahun 1970-an dengan Bandar Sibu yang anda dapat lihat pada hari ini pasti ada diantaranya yang tidak percaya sekiranya saya katakan bahawa Bandar Sibu sekitar awal 70-an merupakan sebuah bandar yang keadaan fisikal bandarnya yang sangat tidak tersusun dan tidak teratur sama sekali umpamanya gerai-gerai tempat menjual makanan dan lain-lainnya malah sistem jalanraya juga begitu teruk sekali berbanding keadaan yang ada sekarang ini.

Kini wajah Bandar Sibu boleh dikatakan hampir keseluruhannya sudah berubah dari sebuah bandar yang agak uzur atau daif keadaan infrastrukturnya namun sejak Team Wawasan BN Sibu yang diketuai oleh bekas Ahli Parlimennya iaitu mendiang Datuk Robert Lau Hoi Chew serta dibantu oleh tiga wakil rakyat dari DUN Bawang Assan, Pelawan dan Nangka serta seluruh jentera BN Bandar Sibu termasuk kawasan Parlimen Lanang mengambil tempat dan berusaha bersungguh-sungguh untuk membangun serta memajukan Sibu supaya dapat muncul sebagai sebuah bandar yang akan diiktiraf sebagai sebuah Bandaraya keempat di Sarawak telah menjadikan Sibu kelihatan yang telah masyarakat luar atau tempatan dapat saksikan sendiri pada hari ini.

Pembangunan setiap pelusuk Bandar Sibu merangkumi Dataran Sibu, Rejang Esplanned, Terminal Bot Express dan Speedboat Sibu, Sibu Waterfront, Hospital Besar Sibu, Terminal Bas Sibu, Lapangan Terbang Sibu, Sibu Central Market, jalanraya-jalaraya dan banyak lagi semuanya adalah hasil usaha kerja berpasukan yang begitu gigih tanpa mengenal penat lelah Team Wawasan BN Sibu.

UNDILAH Barisan Nasional !!! ...untuk pembangunan yang lebih sempurna lagi...

P212 Sibu - DAP 100% berbohong isu tiada kebebasan beragama !


Jika sesiapa yang baru pertama kali datang ke Bandar Sibu baik melalui jalan air seperti menaiki boat express laju dari Kuching, Sarikei, Tanjung Manis, Bintangor, Konawit, Kapit dan Igan dan juga sekiranya menaiki speedboat laju dari daerah Dalat menuju ke Bandar Sibu, apa yang anda nampak terlebih dulu sebelum kenderaan air yang anda naiki singgah ke terminal yang telah dikhas sebelah hulu Rejang Esplanned? Jawapannya mudah saja iaitu Pagoda 7 tingkat yang terletak ditepi Sungai Rejang berdekatan dengan Sibu Central Market dan juga Cross atau tanda Salib Gereja yang terletak ditengah-tengah Bandar Sibu, tetapi anda akan menghadapi kesukaran untuk mendapat kepastian dimana kedudukan Masjid dari jauh jika tidak berlegar-legar sekitar Bandar Sibu dan anda akan menemui Masjid ditempat yang agak tersorok pinggir bandar.

Dan begitu juga jika anda pertama kali datang ke Bandar Sibu dengan melalui jalan darat atau udara, setiba anda di Pintu Gerbang Sibu..pasti lambang Salib yang tersergam megah ditengah-tengah Bandar Sibu yang akan mula-mula sekali anda dapat lihat selain daripada Bangunan Shanyan, Bangunan Hock Ann(WTK), Hotel Harta Mas dan lain-lain lagi tetapi anda tiada nampak lambang anak bulan atau kubah-kubah Masjid.

Oleh itu apabila DAP mendakwa tidak ada kebebasan beragama di negara ini sebagai salah satu cara mereka untuk memperdayakan pengundi di Sibu, saya ingin minta semua orang yang baru bertandang ke Bandar Sibu agar menangkis apa yang telah disampaikan oleh penceramah DAP,PKR,PAS dalam kempen mereka dengan mencabar penceramah daripada Pakatan Pembangkang supaya mereka mengambil Bandar Sibu sebagai contoh dan tunjukkan dimana letaknya dakwaan mereka itu bahawa tiada kebebasan beragama di Sibu. Cabar mereka agar membuktikan dakwaan yang tidak berasas itu.

UNDILAH BARISAN NASIONAL !!! demi untuk kesejahteraan negara, untuk keharmonian beragama, untuk perpaduan kaum yang berterusan. Hidp BN! Hidup BN! Hidup BN!

Arkib Blog