Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, April 18, 2013

Tidak bina Masjid, Datuk Nik Aziz persalahkan rakyat Kelantan pula dah !

Ditanya wartawan mengapa kerajaan PAS sejak 23 tahun memerintah negeri Kelantan tidak pernah membina walau sebuah Masjid, jawab Menteri Besar Kelantan itu, kerajaan negeri yang diterajui beliau memang sengaja untuk tidak membina Masjid di negeri berkenaan bagi mengajar rakyat Kelantan supaya mereka belajar untuk membina sendiri Surau atau Masjid tempat beribadat tanpa perlu bergantung kepada kerajaan yang dipimpin beliau.

Tidak cukup dengan alasan yang amat melucukan itu, Datuk Nik Aziz turut mengungkit, "kalau rakyat boleh membelanja duit untuk beli rumah, beli kereta, beli beras, beli kuih dan sebagainya, mengapa tidak boleh belanja duit untuk bina Masjid." ...hahaha...adehhh ..ada juga pemimpin yang berpikiran macam ni rupanya !

Konon sebelum ini mereka melaungkan slogan Negara Berkebajikan menggantikan dasar Negara Islam..tapi ke mana sudah kebajikan untuk rakyat kalau terus menekan rakyat dengan projek-projek yang sepatutnya diletak di bawah tanggungjawab kerajaan yang memerintah.

Tuntutan "Royalty" minyak oleh PAS daripada kerajaan Pusat untuk apa jika mereka enggan mengeluarkan peruntukkan untuk tujuan kebajikan rakyat?

Arkib Blog