Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Mac 11, 2010

DS Anwar Ibrahim sifatkan ahli parti yang melompat parti sebagai "KATAK"...

Dulu, Datuk Zaid Ibrahim adalah salah seorang ahli parti UMNO dan pernah memegang beberapa jawatan tertentu didalam UMNO dan juga kerajaan yang ditadbir oleh Barisan Nasional sebelum beliau melompat masuk kedalam PKR.

Dulu juga, Datuk Seri Dr Chua Jui Meng merupakan salah seorang ahli parti MCA dan beliau pernah memikul tugas sebagai Naib Presiden MCA serta beberapa jawatan lain dibahagian MCA di negeri Johor dan beliau juga adalah bekas Menteri Kesihatan Malaysia dalam semasa dalam kerajaan Barisan Nasional, namun kesemuanya itu adalah sebelum beliau keluar dari MCA dan melompat terus masuk ke dalam PKR.

Yang menariknya disini ialah kedua-dua katak ini memangpun melompat dan bukannya setakat keluar saja, tetapi keluar dari parti asal dan terus melompat masuk kedalam parti lain.

Berbeza pula dengan YB Datuk Seri Zahrain Mohd Hashim, YB Tan Tee Beng, YB Mohsin Fadli Samsuri, YB Haji Zulkifili Noordin serta beberapa yang lain lagi termasuk bekas Setiausaha Agung PKR Datuk Sallehudin Hashim, kesemua mereka hanya keluar daripada Parti KeADILan Rakyat tetapi tidak menyertai mana-mana parti termasuk UMNO.

Jadi bagaimana Penasihat Umum PKR, YB Datuk Seri Anwar boleh menggelarkan mereka itu sebagai 'katak' ? Baca di
http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0311&pub=Utusan_Malaysia&sec=Politik&pg=po_07.htm

Jika begitu, apa pula gelaran yang akan DS Anwar bagi kepada Datuk Zaid Ibrahim dan Datuk Seri Chua Jui Meng yang memang terang-terang sah melompat parti ? Dan apa pula gelaran yang harus diberikan kepada Penaja Projek 16 September dulu yang mensasarkan 30 orang Ahli Parlimen dari Barisan Nasional yang hendak 'dilompatkan' ke dalam Pakatan Pembangkang ? ~ Ketua Katak ~ ???
Posted by Picasa

Arkib Blog