Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, Oktober 18, 2011

LGE suruh anak lelaki dia buat sumpah laknat tak ?

Untuk membuktikan yang anak lelaki dia memang tidak melakukan "gangguan seksual" ke atas gadis rakan sekolahnya, Lim Guan Eng sepatutnya meminta anak beliau berbuat sesuatu yang lebih sopan dan bukannya dia sebagai seorang bapa bertindak ikut sedap mulut dia saja menyifatkan blogger-blogger pro-UMNO yang melaporkan kejadian itu sama seperti binatang ekoran terbongkarnya rahsia anaknya itu.

Lim Guan Eng boleh menasihati anak lelakinya untuk bersumpah bagi menyangkal tuduhan itu. Pilihan banyak boleh dia buat, samada dia mahu anak dia bersumpah ikut cara Buddha, cara Hindu, cara Kong Fu Tze, cara Yahudi, cara Majusi, cara Kristian, cara Islam, cara Taliban, cara Abu Sayyaf, cara Jemaah Islamiyah, cara Al Qaeda, cara PAS atau cara Anwar Berahim...hai mambang tanah, mambang air, mambang laut...mambang angin !!!

Seorang pengembara Jerman mati dimakan puak kanibal Perancis !

 Seorang pengembara yang berlabuh menaiki kapal layar dengan teman wanitanya di sebuah pulau Pasifik yang terpencil dikhuatiri telah dimakan oleh puak orang Asli di pulau itu semalam.

Jasad yang dipercayai milik seorang warga Jerman, Stefan Ramin, 40, dijumpai di dalam sebuah bekas unggunan api di pulau itu.

Stefan dipercayai telah dikerat kepada beberapa bahagian sebelum dipanggang oleh puak tempatan walaupun mereka mendakwa telah berhenti menjadi kanibal sejak beberapa dekad yang lalu.

Ujian DNA akan dilakukan ke atas tulang, rahang, gigi dan beberapa logam cair dipercayai adalah tampalan gigi.
 Semua itu dijumpai dalam debu sejuk api di sebuah pulau Polinesia Perancis, Nuku Hiva, 930 batu Timur Laut Tahiti.
Stefan dan teman wanitanya Heike Dorsch, 37, yang sedang mengembara mengikuti satu ekspedisi pelayaran sejak 2008, berhenti di pulau berkenaan pada 16 September lalu. Untuk selanjutnya, boleh juga lihat di sini 

Anak Merdeka;
!!!uuuihhh,,,,!!! seram juga.., bagaimana boleh manusia tergamak mahu makan daging sesama manusia...kebulur sangat ke?

Biasa dengar, mausia dagang manusia, manusia seludup manusia dan lain-lain lagi pelakuan yang pelik-pelik...tetap kejadian seperti ini, manusia memakan manusia yang lain tak patut lagi berlaku pada zaman ini...kalu zaman dulu-dulu oklah juga...zaman purba dan zaman batu..tamadun manusia belum ada lagi.

Kolej swasta di Malaysia jadi sarang penjenayah ?

KUALA LUMPUR 17 Okt - Betapa mudahnya pelajar warga asing khususnya dari benua Afrika untuk masuk ke negara ini, seterusnya menjalankan kegiatan berunsur jenayah dan seolah-olah dilindungi pula oleh kolej swasta tempat mereka belajar.

Modus operandinya, pelajar itu hanya perlu mendaftarkan diri di kolej terbabit tanpa diwajibkan menghadiri kelas. Mereka hanya perlu menduduki peperiksaan apabila tiba masanya.

Jika gagal, mereka akan dibantu pihak kolej untuk memperbaharui visa kemasukan dan pas pelajar bagi menyambung pengajian sekaligus tinggal di negara ini. Malah terdapat pelajar asing yang cuba memperbaharui dukomen mereka lebih daripada sekali. Selanjutnya boleh baca di sini

Sedikit kupasan;
Bagaimana pihak berkuasa di negara ini boleh terlepas pandang mengenai perkara ini ? Apakah ini menunjukkan betapa sistem kawalan dalam negara kita sangat lemah, longgar sehingga begitu mudah perkara sebegini terjadi ?

Kedaulatan negara kita sangat terdedah dengan berbagai ancaman sekiranya tiada tindakan segera diambil untuk mengekang kegiatan tidak bertanggungjawab oleh pihak kolej swasta di negara ini jika benar ianya berlaku.

Arkib Blog