Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, Mei 29, 2012

Di manakah letaknya Islam dalam PAS ? Di dalam hati atau di hujung lidah mereka?

Jika PAS benar-benar berhasrat untuk menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara Islam yang sah, maka mereka wajib menerima sebarang cadangan ke arah usaha damai dengan UMNO tetapi jika mereka terus menolak segala bentuk usaha yang dicadangkan demi perpaduan orang Melayu dan Islam di negara ini sudah tentulah hasrat PAS hendak mendirikan Negara Islam amat sukar untuk dicapai.

Tanpa berpaduan yang kukuh sesama orang Melayu serta Islam adalah satu perkara yang sangat mustahil untuk melihat apa yang diinginkan akan menjadi sebuah kenyataan. PAS yang sejak kewujudannya dengan dasar mereka Negara Islam berulangkali menyatakan bahawa PAS mahu menjadikan Malaysia sebuah negara Islam namun dalam waktu yang sama menolak cadangan kerjasama dengan UMNO yang mempunyai pengikut kalangan orang Melayu dalam jumlah jauh lebih besar darpada para pengikut PAS.

Bagaimanakah PAS boleh mendirikan sebuah negara Islam secara rasmi di negara ini jika mereka terus-menerus meminggirkan UMNO sedangkan jika PAS benar-benar jujur, ikhlas dengan cita-cita mereka itu sudah tentu mereka akan secara terbuka menerima pelawaan daripada pihak UMNO untuk mewujudkan kerjasama UMNO+PAS supaya perbincangan mengenai perkara berkaitan dapat dilakukan sehinggalah mencapaikan kejayaan.

Tetapi apa yang sangat peliknya ialah apabila PAS lebih rela berkerjasama dalam semua hal termasuklah yang mengenai hal ehwal agama Islam dengan DAP yang memang memusuhi Islam berbanding dengan UMNO. Maka di sinilah para pengikut PAS boleh membuat ukuran tentang PAS, benar atau tidak PAS berjuang untuk Islam? Adakah PAS bersungguh-sungguh dengan konsep Negara Islam yang mereka bawa atau adakah itu semua cumalah mainan kata mereka semata-mata.

Tahniah ! Amy Search, Mus May & Ibnor Reza masuk UMNO..Syabas serta Tahniah buat ketiga-tiga penghibur Amy Search, Mus May dan juga Ibnor Reza di atas kemasukan secara rasmi mereka ke dalam parti UMNO yang berkuatkuasa pada hari ini.

Arkib Blog