Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Ahad, April 01, 2012

Dua Angkasawan PAS maut di bulan kerana ingkar perintah parti


Fatwa "Orang-orang Islam yang berkongsi dengan orang-orang kafir untuk memerintah negara, menjadi kafir atau haram" - Hukum Dewan Ulama PAS Kelantan, Ogos 1963 ini jelas sekali menunjukkan kepada kita bahawa ianya menuntut setiap daripada ahli-ahli PAS perlu patuh serta taat kepada perjuangan parti demi menegakkan hukum Islam di negara ini.

Maknanya, biar selama mana sekalipun perjuangan yang mereka lakukan akan mencapai kejayaan walau apapun rintangan yang melintang didepan mata mereka harus teruskan perjuangan tanpa perlu mengubah biar seinci dasar yang telah dirangka oleh pemimpin parti yang terdahulu.

Namun, adakah PAS sekarang sejak di bawah Presidennya YB Datuk Seri Haji Abdul Hadi Awang dan juga Mursyidul Am PAS YAB Datuk Nik Aziz masih berpegang kepada semua itu? Nyata tidak, sebab sejak PAS berkerjasama dan bergabung dengan DAP serta PKR dalam Pakatan Haram Pembangkang parti itu jelas sudah melanggar prinsip atau dasar parti yang sepatutnya mereka sebagai pewarisnya pertahankan.

Kejadian dua orang pengikut PAS yang mati akibat terkena renjatan kuasa elektrik yang berlaku di Kampung Tengah, Bukit Panau Tanah Merah Kelantan semalam ketika sedang menaik dan memasang bendera parti PAS dan juga bendera parti DAP telah memberi petunjuk kepada kita semua betapa disebabkan gila kuasa mereka sanggup lakukan apa saja malah tidak sedar bahawa perbuatan memasang bendera kedua parti yang dulunya berseteru secara serentak sudah cukup untuk menyatakan bahawa PAS sendiri sudah mengingkari larangan yang mereka sendiri sebut suatu ketika dulu.

Tragedi yang menimpa Rosli Hussin, 47, dan Mohd Daisan Ibrahim, 37, itu mungkin bukan kejadian yang pertama atau terakhir yang melibatkan PAS tetapi mana tahu selepas ini ada bermacam lagi kejadian yang tidak diduga akan menimpa Parti Islam Se-Malaysia itu selagi mereka terus menjalinkan kerjasama dengan DAP sebuah parti anti-Islam dan juga sebuah parti yang bersifat perkauman melampau.

Kejadian malang yang membawa padah kepada dua mangsa ini dari sumber blog Sungai Rapat Online

Arkib Blog