Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, Julai 25, 2011

Kedai arak bergerak di Selangor ?

Utusan Malaysia Online - Kartun

Betul ke? Kalau pasal Balai Polis bergerak tu memang sudah ada di negara ini dan begitu juga dengan Klinik bergerak 1Malaysia juga sudah ada di Sarawak.

Tapi kalau pasal kedai arak bergerak yang didakwa sudah wujud di negeri Selangor iaitu sebuah negeri yang dipimpin oleh Pakatan Haram... memang satu perkara yang agak ganjil sangat...

Pencerobohan PPP ke Sarawak hanya mengundang masalah baru...

Dengan kemasukannya secara paksa ke dalam politik negeri Sarawak, saya melihat ke hadapan bahawa tiada apapun jua yang mampu dibuat oleh PPP nanti yang boleh membantu negeri ini menuju ke arah rakyatnya yang bersatupadu melainkan hanya menambah satu lagi perpecahan dikalangan rakyat di Sarawak yang sebelum ini memang sudah berpecah kepada beberapa kumpulan yang terbentuk hasil dari kehadiran parti politik luar seperti DAP, PKR dan DAP.

Perpecahan sedia ada akibat daripada ideologi parti politik yang berbeza hanya akan merugikan masa depan masyarakat di Sarawak ini sendiri yang baru saja berjumlah sekitar 2 juta lebih penduduk. Dan apabila semakin banyak perpecahan berlaku dikalangan mereka maka beerti semakin lemahlah perjuangan yang hendak dibawa. Manakan tidak, apabila satu kumpulan hendak membawa sesuatu yang baru demi kebaikan negeri ini pasti akan ada satu, dua, tiga atau empat kumpulan lain yang menekan dan membantah sehingga menyebabkan banyak peluang akan terlepas begitu saja.

Kita tidak bermaksud menentang kedatangan mereka ke negeri ini sekiranya nampak jelas ia akan membawa kebaikan tetapi apa yang kita bantah ialah jika kehadiran PPP ke Bumi Kenyalang semata-mata untuk menghangatkan suasana politik di negeri ini yang akhirnya hanya akan menimbulkan keadaan yang tidak stabil kepada negeri ini apabila berlaku pertelagahan pendapat dikalangan pemimpin sesama pemimpin yang mengakibatkan rakyat turut menjadi mangsa keadaan.

Arkib Blog