Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, September 01, 2010

Janji2 PR yang mungkin memukau segelintir rakyat Sarawak...


Semalam Penasihat Parti KeADILan Rakyat(PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim yang juga suami kepada Presiden PKR Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail dan bapa kepada Ahli Parlimen Lembah Pantai YB Nurul Izzah binti Anwar Ibrahim telah berada dibahagian Limbang untuk memulakan siri penjelajahan 16 September yang turut disertai oleh Pengerusi perhubungan PKR Johor Datuk Chua Jui Meng, Pengerusi PKR Sarawak Baru Bian dan beberapa pemimpin PKR yang masih tercari-cari identiti masing-masing.

Janji pertama yang ditabur Anwar kepada rakyat Sarawak yang ada di Limbang lebih kurang maksudnya untuk "mengkaya"kan penduduk yang miskin dikawasan Limbang supaya boleh menjadi kaya seperti Tan Sri Robert Kwok Raja Gula atau sekurang-kurangnya kaya seperti Tan Sri T. Ananda Krishnan atau sama hebat dengan Raja Petra Kamaruddin yang boleh hidup mewah lagak Parish Hilton di London.

Janji kedua, ketiga, keempat, kelima dan seterusnya dalam siri penjelajahan yang mungkin boleh memukau setiap rakyat Sarawak yang mendengarnya agak-agaknya begini;

Kalau Pakatan Pembangkang berjaya menawan Sarawak daripada Barisan Nasional dan seterus berjaya membentuk kerajaan serta jadi pemerintah, akan kami bina sebuah lift yang akan menghubungkan bulan dengan bumi dan rakyat Sarawak tak perlu lagi menggunakan roket untuk naik ke bulan.

Kalau Pakatan Pembangkang berjaya membentuk kerajaan di Sarawak, akan kami pindahkan Gunung Mulu bersama Guanya sekali dari kawasan asal ke Kuala Baram agar senang pelancong datang untuk buat kajian dan sebagainya.

Kalau Pakatan Pembangkang berjaya memerintah Sarawak, akan kami hapuskan masalah banjir serta-merta disemua tempat dalam Sarawak hanya dengan kuasa doa-doa pecah air dan bukannya doa pecah perut.

Kalau Pakatan Pembangkang berkuasa di Sarawak, akan kami ratakan semua bukit bukau serta gunung-ganang yang menjadi punca masalah sebab pembangunan sukar dilaksana kononnya oleh kerajaan BN sejak pentadbiran YAB Ketua Menteri Sarawak dan tanah serta pasir akan dijual kepada Singapura.

Kalau Pakatan Pembangkang menang dan Baru Bian jadi Ketua Menteri Sarawak yang baru, maka kami semua DAP,PAS dan PKR berjanji akan mengenalkan konsep percuma 100% untuk selamanya kepada rakyat Sarawak, gaji percuma setiap bulan akan diberikan, makan minum semua percuma, air paip dan kesemuanya adalah percuma tak perlu bayar apa-apa.

Arkib Blog