Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Ahad, Oktober 16, 2011

Dosa tak tertanggung: Ariel Sharon kini sudah jadi bangkai hidup !!

Kelihatan Ariel Sharon sedang bergurau dengan seekor lagi syaitan, George Bush yang menjadi duri kepada keamanan dunia.
 Penjenayah paling kejam dan paling zalim yang bertanggungjawab dalam peristiwa 16 September 1982 iaitu kejadian penyembelihan Sabra dan Shatila kini dilaporkan masih berada didalam keadaan yang koma dan sungguh mengaibkan. Beliau yang telah koma sejak 5 tahun lepas dikatakan berkeadaan tidak ubah seperti bangkai bernyawa yang hidup segan mati tak mahu.
Mayat anak-anak kecil rakyat Palestine yang menjadi korban kekejaman tentera yang dipimpin oleh Ariel Sharon dalam peristiwa Sabra dan Shatila
 Peristiwa kekejaman oleh pasukan tentera Yahudi pimpinan Ariel Sharon itu telah meragut begitu ramai nyawa anak-anak kecil serta orang dewasa warga Palestine. Tanpa rasa perikemanusiaan mereka bertindak dengan lebih kejam lagi apabila tergamak menyembelih mangsa-mangsa yang masih dalam keadaan bernyawa.

Keadaan Ariel Sharon ketika mula jatuh sakit serta koma lima tahun lalu, tubuh dia masih berisi.
  Walau sekuat mana dan sehebat manapun Ariel Sharon sebagai seorang Yahudi yang kejam, tetapi Tuhan lagi Maha Kaya, Adil dan Maha hebat. Tuhan ingin menunjukkan kepada semua pemimpin-pemimpin Yahudi bahawa kekejaman yang dilakukan oleh Ariel Sharon terhadap rakyat Palestine terutama sekali dalam peristiwa Sabra dan Shatila adalah satu perbuatan yang sangat zalim, terkutuk dan keji yang tidak wajar sama sekali dilakukan oleh seorang manusia terhadap manusia yang lain.
Keadaan terkini Ariel Sharon dengan berat badannya yang kini hanya seberat 15 Kilogram dan doktor yang merawat beliau memberitahu bahawa Sharon akan terus koma untuk 90 tahun lagi dan bermakna pada usia yang ke-172 samada dia akan pulih atau nyawanya akan dicabut dari jasad.
Usianya kini adalah 82 tahun namun doktor yang ditugaskan untuk memantau keadaan beliau memberitahu bahawa Ariel Sharon akan terus berada didalam keadaan yang tidak sedarkan diri untuk selama 90 tahun lagi. Jika dicampur dengan usia dia yang 82 tahun sekarang dengan 90 akan datang maka jangka hayat beliau bertahan selama 172 tahun.

Apakah usia manusia akan kekal bertahan selama itu? Mustahilkan. Tetapi itulah haikatnya, kerana disebabkan dosa besar yang tidak terampun maka Ariel Sharon harus menerima segala pembalasan atas kezaliman yang beliau lakukan ke atas rakyat Palestine dulu. Bumi dan alam kubur sudah jelas tidak mahu menerima jasad beliau. Ariel Shaon tidak perlu mati dan Ariel Sharon juga tak perlu hidup, doakan agar Tuhan membiarkan Ariel Sharon dalam keadaan sedemikian sehinggalah munculnya hari kiamat.

Saya juga bersetuju dengan ulasan blogger Putra Merdeka mengenai keadaan yang sedang dialami oleh bekas Perdana Israel itu waktu ini. Bagi saya adalah mudah saja, jika kuasa yang dianugerahkan telah disalahgunakan, maka terima saja akibatnya. Kuasa yang diberi untuk memimpin manusia dan dunia ke arah kebaikan serta kekesejahteraan bukannya digunakan untuk saling berbunuhan sesama manusia.

Maaf, orang Hindu tidak boleh tuntut cuti Deepavali di Bumi Kenyalang !!!

Kerajaan negeri Sarawak tidak perlu lagi untuk melayan sebarang tuntutan dikemukan oleh pihak Kuil yang terdapat di negeri ini di mana mereka mahu perayaan Deepavali diisytiharkan sebagai cuti umum di Sarawak sempena dengan sambutannya pada 26 Oktober ini.

Jumlah orang Hindu yang sejarah kewujudan mereka di Sarawak adalah sama dengan kaum Cina yang berstatus sebagai pendatang di negeri ini hanya cuma sekitar ribuan orang sahaja tetapi dah mula bertegas nak menuntut itu dan ini daripada kerajaan negeri.

Kalau kerajaan Sarawak meluluskan juga permohonan serupa itu, jadi bagaimana pula dengan kaum asal iaitu Bumiputera di Sarawak seperti kaum Bidayuh, Melanau, Kedayan, Bisaya, Kelabit, Kayan, Kenyah ? Mereka ini juga ada perayaan yang diwarisi oleh kaum masing-masing dan tentu sekali mereka juga mempunyai hak yang perlu diutamakan.

Jika orang Hindu diberikan hak itu, pasti kaum Bumiputera seperti yang tersebut di atas akan menuntut hak yang sama untuk kaum masing-masing dan jika semua tuntutan dituruti maka akan berlakulah banyak hari cuti umum di negeri Sarawak.

Untuk muncul sebagai sebuah negeri maju, Sarawak harus perlu bergerak lebih pantas dari negeri lain di Malaysia tanpa perlu banyak berehat dan jika terlalu banyak cuti diberikan maka sudah tentulah banyak kegiatan yang akan tergendala yang akhirnya hanya akan merencat pertumbuhan ekonomi negeri.

Oleh itu kepada kaum Hindu yang ada di Bumi Kenyalang ini, jika mahu menjadi warga Sarawak yang bertanggungjawab maka mereka mestilah sama-sama turut serta dalam mengembangkan hasil pendapatan negeri tanpa perlu untuk menuntut perkara-perkara yang jelas sekali tidak munasabah dan apa yang perlu dilakukan pada hari perayaan Deepavali itu kelak ialah mereka boleh ambil cuti sendiri dan tidak payahlah nak memaksa semua sektor di negeri Sarawak ini untuk memberhentikan operasi pada hari berkenaan.

Arkib Blog