Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, Disember 28, 2012

Gerakan mencari DS Hadi dilancarkan dan disertai Datuk Nik Aziz !

Kehilangan Presiden PAS Datuk Seri Haji Abd Hadi Awang sejak beberapa minggu yang lalu semakin merisaukan orang-orang PAS malahan Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abd Aziz Nik Mat yang juga Menteri Besar Kelantan terpaksa meninggalkan pejabat Menteri Besar di Kota Bharu untuk bersama-sama dengan pasukan mencari dan menyelamat yang baru ditubuh bagi mengesan di mana kedudukan terkini DS Hadi.

Walaupun bergerak di dalam keadaan yang masih dilanda banjir besar namun tidak pernah mematahkan semangat Datuk Nik Aziz untuk terus bersama-sama dengan yang lain mencari DS Hadi dengan harapan akan ditemui. Dengan wajah yang kelihatan sedih dan sugul, Datuk Nik Aziz tetap menggagahkan diri menaiki bot dan terpaksa dilindungi dengan payung bagi mengelak serban yang dipakai beliau basah terkena air hujan.

Ramai rakyat yang keliru sebenarnya, mereka ingat Datuk Nik Aziz turun padang untuk berjumpa rakyat yang menjadi mangsa banjir tetapi sebenarnya beliau turun untuk mencari DS Hadi yang tidak pulang-pulang selepas isu Amanat Hadi dan isu Tabung Memali kembali meletup dan kembali menjadi isu politik..

Ayuh! buka warung makanan segera di lokasi orang mogok lapar!!

Sumber gambar ini dari blog rakan Cucu Tok Selampit aka KRO dan ayuh ! anda yang tinggal berdekatan dengan kawasan mereka-mereka yang tengah buat mogok lapar 100 hari ini berpakatlah buka warung makanan berbagai jenis yang sedap-sedap seperti burger ke, sate bakar ke, panggang sayap ayam ke, air buah-buahan yang sejuk dan sedap, roti canai dan apa saja asalkan makanan yang sedap-sedap.

Dan lihatlah, adakah mereka bertahan lapar dengan dikelilingi bau-bau makanan yang berbau wangi sedap serta menyelerakan....pasti ada yang tak tertahan kan...pergi cari mesin ATM berdekatan cucuk kad atm ambik duit untuk beli makanan kerna tak tahan lapar hehehe..

Ok kawan-kawan..inilah masa nak dapat duit lebih :))

Arkib Blog