Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Ahad, Mac 11, 2012

DS Shahrizat jauh lebih berani daripada Anwar Ibrahim !

Walaupun belum terbukti bahawa beliau memang terlibat di dalam isu NFC, namun Ketua Wanita UMNO lebih berani untuk bertanggungjawab dengan tidak mahu membebankan kerajaan Barisan Nasional dengan isu yang sedang dikaitkan dengan beliau kini.

Keputusan untuk melepaskan jawatannya selepas 8 April depan sebagai Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat dari kabinet Datuk Seri Najib telah membuktikan bahawa Datuk Seri Shahrizat punya keberanian yang memang tidak ada pada diri Ketua Umum PKR Anwar Ibrahim.

Kalau imbas semula banyaknya masalah-masalah atau perkara yang melanda Ketua Pembangkang itu namun beliau tidak pernah mengambil tindakan bertanggungjawab kerana sehingga kini beliau masih lagi tidak mahu berundur malah semakin ligat pula memporak-purandakan kestabilan di dalam negara.

Tindakan Anwar Ibrahim ini ternyata tidak disenangi oleh ramai kalangan rakan beliau sendiri di dalam Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan telah ramai daripada mereka bertindak meninggalkan PKR setelah menyedari Anwar Ibrahim masih mahu kekal bersama dengan mereka di dalam PKR sedangkan masalah peribadi yang membelenggu beliau turut menjejas perjuangan PKR.

Apa-apapun, dengan keputusan mengejutkan ramai pihak hari ini oleh Datuk Seri Shahrizat maka bolehlah diambil sebagai contoh terbaik buat Anwar Ibrahim untuk berbuat perkara yang sama berundur terus dari arena politik Malaysia demi kesejahteraan dan keharmonian di dalam negara.

Tetapi adakah Anwar Ibrahim berani untuk mengikut jejak langkah Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil? berundur... rasanya tak, sebab Datuk Seri Shahrizat jenis yang 'berani kerana benar', sedangkan Anwar Ibrahim jenis yang 'takut kerana salah' he he he... lihatlah gambar ni, sumpah angkat tanganpun takut
...kan, ;-)

Arkib Blog