Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Disember 09, 2010

Namewee Timb. Menteri Di JPM bertanggungjawab soal rasis !

Ini dia ahli kabinet baru nah!!!, nama dia Namewee...nah!!! penyanyi rap juga seorang blogger...nah!!! Banyak idea gila...nah!!! Selalunya idea dia ni buat hati orang terluka...nah!!!

Dia dilantik sebagai Timbalan Nazri...nah!!!yei,yei,yei...nah!!! ..bertanggungjawab terhadap orang yang suka rasis...nah!!! TNB pernah jadi sasarannya...nah!!! juga seorang Pengetua di Johor turut dihina...nah!!!

Tapi hairan?...Namewee terlepas Pengetua tu pulak yang kena...nah!!! Nazri bagi macam-macam alasan masa ditanya GAP, Papa Gomo dan Keris Putera..nah!!! Aku rasa memang buang karen saja tanya sama dia...nah!!!

Jam pun dah dekat 11.45pm...nah!!! baik aku masuk tidur...nah!!!

AZLI SHUKRI TODAY: Kita Gagal Memahami Diri Kita Sendiri

AZLI SHUKRI TODAY: Kita Gagal Memahami Diri Kita Sendiri: "Saya fikir kita harus sedar dan insaf setelah membaca tulisan Datuk Ruhanie Ahmad di bawah ini, menarik dan teruja. 1. Seseorang individu be..."

Apa perlunya Anwar membawa 'purple rose' ke dalam Dewan Rakyat ?

Ini dia wajah si jantung hati baru Anwar Ibrahim yang diterbang khas dari Australia, Senator Nick Xenophon untuk mengikuti sessi persidangan Dewan Rakyat pada minggu ini.

Kononnya Anwar kata tujuan beliau membawa masuk ke dalam Dewan Rakyat adalah untuk memastikan yang dia akan diberi penghakiman yang seadil-adilnya oleh sistem kehakiman di negara ini.

Bagaimana nak suruh babe dia tu untuk memantau perbicaraan kalau dah prosiding yang sepatutnya telah lama selesai tetapi seringkali ditangguh angkara Anwar sendiri yang jelas gentar bila sedar akan semua bukti-bukti kes yang ada pada pihak pendakwaan ternyata sukar untuk disangkal.

Harap Parlimen Malaysia bukan menjadi tempat perisik-perisik berkeliaran yang mana akhirnya akan menggugat kestabilan serta keamanan negara. Pantau siapa orang yang tidak berkenaan dari bebas untuk keluar masuk bangunan Parlimen sesuka hati mereka. Ingat Rakyat Ingat Undi ! Undi rakyat tidak akan lari kemana jika BN sentiasa tegas dalam mempertahan maruah dan kedaulatan negara !

Arkib Blog