Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Sabtu, Julai 30, 2011

"Saya tidak bersembunyi, cuma menyorok" - Shuhardi Md Isa

"Bukankah Polis lebih profesional dan tahu segala prosedur jika mahu seseorang itu memberi keterangan berhubung apa-apa kes? Saya tidak bersembunyi, datanglah ke rumah saya dengan tertib. Saya akan bekerjasama dengan mereka (Polis)," Shuhardi Md Isa

Pelakon yang membawa watak "hero mati" pada 9 Julai lalu iaitu Shuhardi Md Isa telah keluar dari persembunyiannya yang hampir memasuki minggu yang ke tiga.

Shuhardi kata dia tidak bersembunyi, tetapi kenapa sebaik saja pihak berkuasa meminta agar beliau memberi kerjasama dalam siasatan polis berkaitan dengan lakonannya dalam drama Bersih 9 Julai lepas, beliau tidak tampil memberi keterangan tapi sebaliknya beliau seolah-olah cuba mengelak padahal perkara berkenaan telahpun heboh seluruh Malaysia, oleh itu mana mungkin Shuhardi tidak perasan mengenainya.

Sudahlah mendakwa yang dia tidak bersembunyi, dia berlagak pula apabila menjemput pihak Polis agar datang bertandang ke rumah beliau sekiranya mahu dia memberi kerjasama dan ditambah pula dengan syarat dimana Shuhardi meletak syarat sekiranya pihak Polis mahu datang ke rumahnya wajiblah dengan penuh tertib serta bersopan-santun.

Maknanya, Shuhardi mahu pihak Polis ikut prosedur juga kalau mahu datang menemuinya di rumah. Buat temujanji terlebih dulu, tentukan tarikh pertemuan, haribulan sekian, jam sekian, minit sekian, tujuan apa semua mesti diiisi dalam borang terlebih dulu. Datang ke rumah jangan terus ketuk pintu tetapi berikan Salam 1Malaysia dan baru tanya Shuhardi ada tak di dalam rumah dan perkenalkan yang datang adalah Polis Di Raja Malaysia, baru pintu dibuka...

A. Samad Said salah masuk tandas, masuk tandas wanita !!!

"Jika suasana demokrasi negara tetap juga tidak berubah, saya sendiri menyarankan agar dimana sahaja Najib pergi, mesti ada sekumpulan anak muda yang berusaha hampiri dan sampaikan memo kepada," - Ambiga Samad Said via blog Dimensi by Jeffry Damien
Tiada sesiapapun hendak melarang kalau dia nak bersajak, lantaklah kalau dia mahu sampai ke pagi sekalipun atau bila-bila masa semua bergantung kepada keupayaan serta kemampuan dia untuk bersuara dan selama inipun asal saja isi sajaknya bukan bertujuan untuk menghasut rakyat, kerajaan tak pernahpun menyekat kebebasan untuk dia meluahkan perasaan melalui sajak-sajak yang dihasilkannya.

Lagi satu, yang dia menyibuk pasal mahu menyuruh sekumpulan anak muda mendekati Datuk Seri Najib walau dimana Perdana Menteri pergi semata-mata untuk menyampaikan memo, apakah orang tua nyanyuk tu tidak nampak bahawa setiap kali Datuk Seri Najib pergi ke setiap negeri pasti beliau akan mengadakan perjumpaan dengan rakan-rakan maya beliau seperti dari Facebook, twitter melalui "program mari bertemu mari berjumpa" yang rata-rata mereka terdiri daripada golongan anak muda dan juga remaja.

Lain kali Pak Samad, kalau nak buang air kecil, sebelum masuk tandas pastikan terlebih dulu duit syilling tu cukup dua puluh sen, dan pastikan juga jangan salah masuk pintu...sana ada tulis tandas lelaki dan sebelah lagi tandas wanita...tidak semua wanita berambut panjang dan tidak semua lelaki berambut pendek.

Arkib Blog