Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Selasa, April 13, 2010

Dr Pornthip kalau takut boleh bersembunyi di Kedutaan Turki...Bagi saya, apa juga alasan Pakar Patologi dari Thailand, Dr Pornthip Rojanasunand untuk tidak mahu datang ke Malaysia berhubung dengan perbicaraan kes kematian Teoh Beng Hock adalah alasan palsu dan sengaja direka-reka untuk mengelak kemampuan sebenar beliau sebagai seorang pakar patologi yang profesional tidak dipertikaikan.

Mudah saja, Dr Rojanasunand memang berbohong apabila beliau mengatakan keengganan beliau untuk datang ke Malaysia kerana bimbangkan keselamatan dirinya apabila mendakwa telah menerima tekanan daripada kerajaan Malaysia.

Apa dia ingat Malaysia ini sama seperti negara Thailand yang bergolak sepanjang masa..demonstrasi 24jam, rusuhan tanpa mengira waktu...pilih kerajaan buang kerajaan, tak sampai seminit dapat Perdana Menteri baru disuruh letak jawatan semula...bila lagi rakyat dapat bernafas hidup dalam negara seperti itu.

Lagi satu, kalau dia iaitu Dr Porthip yakin yang dakwaan beliau dulu bahawa 80% mendiang TBH mati dibunuh maka beliau memang harus datang untuk membuktikan dakwaan beliau itu tidak palsu.

Oleh itu, jika dia sudah berada dalam negara Malaysia dan sekiranya beliau mungkin merasakan keselamatan dirinya terancam maka beliau bolehlah ikut jejak seseorang yang pernah lari ke Pejabat Keduataan Turki kalau tak silap saya hujung bulan June 2008 dulu dan bersembunyi disitu selama dua hari bagi mengelak dari dikesan orang yang datang untuk menyerang serta membunuh...hehehehe

Arkib Blog