Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, September 28, 2011

Video Karpal Singh ganggu Nik Aziz... DAP sentiasa ganggu PAS !

Layan sekejap video nih... agaknya ada pengajaran yang mungkin kita dapat daripadanya...lihat jer...jangan risau takde apa2...cuma bagaimana DAP sentiasa akan mengganggu PAS dalam apa jua urusannya...

"Urat pucuk Anwar dipotong ketika pembedahan di Jerman" - Dr Thomas Hoogland

Kelihatan Dr Hoogland sedang menunjuk kedudukan urat yang terputus tu...
 Kerana tidak berpuas hati dengan dakwaan oleh sesetengah pihak bahawa suamninya Anwar Ibrahim sudah "mati pucuk" sehingga menyebabkan si isteri Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail kini berada didalam keadaan yang serba tak kena serta sangat tertekan lalu dengan segera memaksa beliau untuk menghubungi doktor pakar yang bertanggungjawab ke atas kesihatan suamninya sepanjang Anwar Ibrahim menjalani pembedahan sakit tulang belakang di Munich, Jerman dalam tahun 2004 dulu.
Bagi mengetahui samada benar atau tidak dakwaan bahawa suaminya mengalami mengalami masalah "mati pucuk" maka Datin Seri Dr Wan Aziz terpaksa menebalkan mukanya bertanyakan kepada doktor pakar tersebut iaitu Dr Thomas Hoogland kerana bagi setiap isteri, mempunyai seorang suami yang mengalami masalah "mati pucuk" adalah paling memalukan serta lebih teruk dari seorang pesakit yang menigidap penyakit lumpuh seluruh badan atau ahmar.

Oleh kerana itu, Datin Seri Dr Wan Azizah terpaksa membuang jauh-jauh perasaan segannya itu dan terus menghubungi Dr Hoogland untuk mendapatkan kepastian mengenai status sebenar kesihatan Anwar. Jawapan Dr Hoogland ketika ditanya oleh Datin Seri Dr Wan Azizah mengenai perkara itu telah hampir membuat Presiden PKR itu jatuh pengsan kerana tidak menduga sama sekali kerana berdasarkan jawapan yang diberi oleh Dr Hoogland bahawa yang suaminya adalah merupakan seorang lelaki yang bermasalah kerana mengidap masalah "mati pucuk."

Lagi penjelasan oleh Dr Hoogland kepada Datin Seri Dr Wan Azizah bahawa mana-mana lelaki yang mempunyai masalah "mati pucuk" menyebabkan mereka kurang berminat dengan wanita tetapi nafsunya lebih condong dan mudah tertarik kepada pasangan sejenisnya iaitu lelaki-lelaki muda yang berwajah jambu dan tampan. Penjelasan Dr Hoogland mengenai perkara ini sekali lagi telah membuat Datin Seri Dr Wan Azizah hampir-hampir pitam akibat tekanan darah tinggi yang naik secara mendadak.

Namun, Datin Seri Dr Wan Azizah masih lagi bertahan sebab beliau sedar bahawa beliau perlu menguatkan semangat demi untuk mengetahui dengan lebih lanjut akan punca yang menyebabkan suaminya mengalami masalah "mati pucuk." Untuk itu Datin Seri Dr Wan Azizah terus bertanyakan kepada Dr Hoogland menerusi perbualan telefon mengenai perkara itu... Dr Hoogland menjawab bahawa kejadian itu tidak disengajakan namun percaya bahawa ianya satu kebetulan.

Datin Seri Dr Wan Azizah tidak faham dengan maksud yang cuba disampaikan oleh Dr Hoogland itu dan pakar bedah itu kemudiannya menjelaskan bahawa semasa proses pembedahan dijalankan ke atas Anwar, ada satu urat yang berfungsi dari bahagian tulang belakang Anwar telah dipotong namun boleh disambung semula pada bila-bila masa dan ianya bergantung kepada keadaan. Menurut Dr Hoogland lagi, urat tersebut berkait rapat dengan beberapa urat yang terdapat pada setiap deria seperti mata, otak, nafsu dan keinginan.

Tujuan utama urat tersebut dipotong menurut Dr Hoogland lagi ialah, bagi mengelak lebih ramai lagi anak-anak muda terutama sekali remaja-remaja lelaki yang memiliki rupa bentuk tubuh serta wajah yang menawan menjadi mangsa keganasan seks atau menjadi mangsa gangguan seksual oleh boss-boss yang jenis tak kenal depan belakang semua di bedal... Kesian, Datin Ser Dr Wan Azizah hanya mampu berdiam diri saat mendengar penjelasan oleh Dr Hogland itu.

Apa-apapun, nama Dr Hoogland kini dikata sudah termasuk kedalam senarai nama-nama mereka yang akan diliwat oleh Anwar Ibrahim dalam perbicaraan kes liwat II peringkat pembelaan pada 3 sehingga 7 hb Oktober minggu hadapan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur. Harap Dr Hoogland segera sambung balik urat Anwar Ibrahim yang dipotong tu...kesian dia...pakai dia kencing rakyat saja benda tu...tak boleh pakai main amoi2 China, amoi2 Thailand dan jejaka2 jambu Malaysia hehehe...

Hudud & DUMC: sudah 2 kali Pakatan Haram langgar amalan demokrasi !!!

Jika sebelum ini iaitu sewaktu isu Damansara Utama Methodist Church (DUMC) meledak, setelah adanya kegiatan di situ untuk memurtadkan orang Islam telah mula dikesan oleh pihak JAIS serta oleh beberapa orang Melayu, maka dengan arahan segera "tutup mulut" kepada semua pihak di negeri Selangor agar jangan membincang isu tersebut oleh Menteri Besar Selangor Tan Sri Khlid Ibrahim maka dengan arahan tersebut juga bermakna buat pertama kalinya pihak kerajaan Pakatan Haram telah menolak amalan demokrasi dan kebebasan bersuara di negara ini dan kembali semula kepada amalan mengawal kebebasan bersuara.

Dan yang terbaru, berikutan timbulnya perang mulut antara Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dengan Pengerusi DAP Kebangsaan Karpal Singh mengenai hukum hudud, arahan serupa juga telah dikenakan oleh Pakatan Haram terhadap semua pihak terutamanya kepada semua pemimpin dari berbagai peringkat di dalam pakatan mereka termasuklah juga kepada para penyokong ketiga-tiga parti dalam gabungan Pakatan Haram itu supaya "tutup mulut" dan tidak dibenarkan sama sekali untuk bercakap mengenainya.

Arahan terbaru itu telah disampaikan oleh Pakatan Haram melalui tiga wakil mereka iaitu ketika sidang media bersama ketiga-tiga parti berlangsung di Ibu Negara baru-baru ini yang diwakili oleh Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali, Ketua Pemuda DAP Anthony Loke dan Setiausaha Agung PKR Saifuddin Nasution.

Langkah yang diambil oleh pihak Pakatan Haram ketika berdepan dengan masalah seumpama itu sebenar satu langkah yang kembali mundur semula ke belakang iaitu kembali kepada satu peraturan atau undang-undang yang kini sedang giat cuba dihapuskan oleh pihak kerajaan Barisan Nasional apabila baru-baru ini Datuk Seri Najib telah mengumumkan bahawa kerajaan pimpinan beliau akan memansuhkan beberapa akta seperti Akta ISA, Akta Mesin Cetak dan beberapa yang lain, semuanya bertujuan bagi memberi lebih banyak kebebasan kepada rakyat Malaysia untuk bersuara.

Tindakan melarang mana-mana pihak untuk membincang atau menyentuh tentang isu yang sedang berbangkit yang sedang menyelubungi mereka kini oleh pihak Pakatan Haram merupakan satu bentuk tindakan yang amat bertentangan sama sekali dengan usaha oleh kerajaan Barisan Nasional itu. Dan apakah itu semua sebagai satu gambaran awal kepada rakyat Malaysia sekiranya Pakatan Haram berjaya menubuhkan kerajaan di Malaysia, mereka akan kembali semula kepada sistem kuku besi, segala kebebasan akan disekat dan Akta ISA akan dikuatkuasakan semula?

Arkib Blog