Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Jumaat, April 20, 2012

Kondom & KY Jelly bersepah di lokasi khemah haram pemberontak PTPTN !

Khemah haram percuma, nasi bungkus percuma, air minuman percuma, tidur percuma, kondom percuma, bahan pelincir KY Jelly percuma...semua percuma.

Kehadiran Anwar Ibrahim, Azmin Ali, Sam Kemetot, Mamfuz Omar, Nizar Jamaluddin, Ustaz Nasharuddin Tantawi serta beberapa pemimpin Pakatan Haram pembangkang ke lokasi para pemberontak PTPTN berkhemah di Dataran Merdeka adalah semata-mata untuk membekalkan keperluan tersebut.

Benda-benda itu semua memang amat diperlukan oleh para pemberontak tersebut kerana jika tanpanya semangat mereka itu terus hidup bergelandangan dalam cuaca sejuk dingin membeku di atas Dataran Merdeka tentu akan cepat luntur.

Cuba pembaca semua bayangkan, apabila dalam satu khemah terdapat tiga ataupun empat orang yang tidur di dalamnya dan pasti ketika tidur pula mereka akan berhimpit-himpit dan bagi yang punya nafsu songsang mungkin saat sedemikian sangat digemari hehehe....apa lagi,,,,,

Patutlah setiap pagi Detektif Conan sering terjumpa dengan bekas-bekas kondom yang dibuang di sekitar kawasan mereka berkhemah,,siap dengan bekas-bekas bahan pelincir KY Jelly :-]

BARUA 3.0: mereka tuntut 8 perkara, tapi lupa 5 perkara sebelum datang 5 perkara !

 Perkara ( 1 ) : Muda Sebelum Tua. Patutnya setelah memasuki usia senja mereka perlu kembali kepada landasan hidup yang sebenar dan bukan terus hanyut dengan tuntutan hawa nafsu duniawi.
 Perkara ( 2 ) : Sihat Sebelum Sakit. Semasa masih sihat patutnya buat perkara-perkara yang dituntut oleh agama dan meninggalkan perkara-perkara yang ditegah. Jangan menggadaikan maruah agama semata-mata mahu memenuhi kehendak politik dunia.
 Perkara ( 3 ) : Kaya Sebelum Miskin. Kata orang, beringat sebelum kena dan berjimat sebelum habis.
 Perkara ( 4 ) : Lapang Sebelum Sempit. Mesti kena ingat, sebelum segala apa yang kita miliki hari ini menjadi hancur musnah, adakah kita rela menyerahkan tindakan kita untuk ditentukan oleh pihak lain hanya kerana untuk mendapat kuasa memerintah.
Perkara ( 5 ) : Hidup Sebelum Mati. Mati memang pasti dan hidup insya-Allah. Adakah sebelum mati kita semua telah bertaubat serta insaf atas segala kesilapan atau keterlanjuran yang pernah dilakukan? Bila lagi nak bertaubat? Apakah mahu menunggu sehingga misai, janggut tumbuh panjang dan beruban seperti janggut Pak Samad baru terpikir hendak bertaubat?

8 perkara yang dituntut oleh BARUA 3.0;

[ 1 ] Bersihkan Senarai Undi

[ 2 ] Mereformasikan Undi Pos

[ 3 ] Gunakan Dakwat Kekal

[ 4 ] Tempoh Kempen Maksima 21 Hari

[ 5 ] Akses Media Yang Bebas Dan Adil

[ 6 ] Kukuhkan Institusi Awam

[ 7 ] Hentikan Rasuah

[ 8 ] Hentikan Politik Kotor

Bukankah perkara [ 1 ] sentiasa dibuat oleh pihak Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dari masa ke semasa dan perkara [ 2 ] sedang dipertimbangkan oleh SPR bagi rakyat Malaysia yang bermastautin di negara lain. Jadi apa lagi yang dimahukan oleh BARUA 3.0?

Begitu juga dengan perkara [ 3 ], kerajaan serta SPR telahpun bersetuju untuk menggunakan kaedah dakwat kekal pada PRU-13 nanti sebagaimana yang pihak pembangkang cadangkan sebelum ini, oleh itu dakwat yang bagaimana lagi puak-puak BARUA 3.0 mahu SPR gunakan nanti?

Manakala tuntutan BARUA 3.0 untuk perkara [ 4 ], [ 5 ], [ 6 ], [ 7 ] dan [ 8 ] telah lama digunapakai oleh SPR yang mendapat kerjasama baik daripada kerajaan Barisan Nasional sejak dulu lagi dan tiada nampak lagi di mana keperluan bagi pihak BARUA 3.0 untuk mengadakan pemberontakkan di Dataran Merdeka 28 April ini.

Video: Jom Balik Pulau, panjat jambu !!!Video seorang wakil rakyat pembangkang kena persenda dalam Parlimen :-)

Arkib Blog