Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Isnin, September 13, 2010

"Pembersihan Etnik" oleh Hindraf di Malaysia bermula ! ...Apa kata PR?


Dahulu, kumpulan Hindraf yang mendapat sokongan padu daripada DAP, PKR serta Majlis Peguam begitu ghairah mengadakan kempen memburuk-burukkan kerajaan Malaysia dengan mendakwa kononnya kerajaan Malaysia yang diterajui oleh Barisan Nasional yang dipimpin oleh kaum Melayu sebagai tulang belakang pemerintahan negara telah lama mengamalkan dasar "pembersihan etnik" terhadap kaum yang asalnya adalah pendatang di negara ini.

Hindarf tekad berkempen mengenai dakwaan palsu mereka itu sehingga ke negara asal datuk nenek moyang mereka iaitu India. Tak cukup dengan itu, Hindarf cuba mengheret pulak kerajaan Britain kedalam isu itu kononnya negara terbabit bertanggungjawab penuh terhadap semua apa yang berlaku dan menimpa keatas kaum mereka di Malaysia.

Tak cukup dengan itu, kumpulan Hindaraf juga pernah menyerbu masuk dengan cara yang paling tidak bertamadun dan tidak berbudaya, tidak beradab semasa Rumah Terbuka Aidil Fitri bekas Perdana Menteri ke-5, YABhg Tun Haji Abdullah Haji Ahmad Badawi seketika dulu sehingga menimbulkan kekecohan yang dimulakan oleh kumpulan Hindarf sendiri.

Sekarang apa yang sudah berlaku ??? ...apa yang sudah Hindraf lakukan ??? ...adakah apa yang telah dilakukan oleh pelaku dalam insiden yang membabitkan Datuk Sosilawati Lawiya serta 3 yang lain sebagai mirip kepada usaha "pembersihan etnik" sebagaimana yang Hindraf sendiri dakwa telah dilakukan oleh Kerajaan BN dahulu terhadap kaum tertentu di negara ini ???

Keempat-empat mangsa telah ditahan, dipukul, dibunuh, dibakar dan kemudian abu mayat mereka telah dibuang kedalam sungai... Kes seumpama ini adalah yang pertama kali terjadi dalam negara ini dan kerajaan Barisan Nasional di Malaysia sebelum ini tak pernah sekalipun melayan rakyatnya sebegitu kejam walaupun ada sesetengah daripada rakyatnya tidak memilih calon-calon yang diturunkannya semasa mana-mana Pilihanraya diadakan.

DAP, PKR serta Majlis Peguam janganlah lagi cuba untuk menyembunyikan belang masing-masing, jangan cuba untuk menyorok muka tebal disebalik langsir-langsir yang murah !!!

Keluarlah!!! ..nyatakan pendirian anda semua selaku rakyat Malaysia, selaku pemimpin parti politik yang kononnya berjuang ke arah keadilan, ketelusan, kesaksamarataan dan suarakan semuanya tentang tragedi yang telah menimpa Datuk Sosilawati Lawiya, Peguam Peribadi beliau, Pegawai Bank serta Pemandu peribadinya agar rakyat lebih jelas dengan perjuangan anda semua !!!

Apakah akan ada desakan daripada pihak DAP, PKR, PAS serta Majlis Peguam supaya ditubuhkan Suruhjaya DiRaja untuk menyiasat kes ini ??? ...kita tunggu dan lihat !!!

Arkib Blog