Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, September 21, 2011

Australian PM won't watch sex-under-flag TV scene...

CANBERRA, Australia - Australian Prime Minister Julia Gillard said Wednesday that she did not plan to watch a TV program showing two comedians playing her and her partner blanketed by the national flag after having sex on her office floor.

The third episode of the satirical series "At Home With Julia," which was to be aired Wednesday nigth by the goverment-owned Australian Broadcasting Corp., has been widely criticized by lawmaker and the media as disrespecful to the Australian flag and the post of prime minister. Read more...

KITA dilanda gempa bumi kuat 10.5 skala Ex-gratia !!!

KUALA LUMPUR 21 Sept - Parti Kesejahteraan Insan Tanah Air (KITA), yang ditubuhkan January lepas, kini bergolak apabila ramai anggota Jawatankuasa Kerja Pusat (CWC) parti itu mengecam hebat tindakan "tidak beretika dan tidak mengikut perlembagaan" Presiden Datuk Zaid Ibrahim memecat anggota CWC baru-baru ini. Nak tau cerita selanjutnya...di sini .

Apa dah nak jadi dengan KITA, usia parti belumpun sampai setahun lagi, kira belum matanglah tu tetapi dah mula main gempar-gempar sesama mereka. Dulu Datuk Zaid bikin gempar sama kita bila dia kasi habis duit rakyat sebanyak RM10.5 juta semata-mata untuk bayaran Ex-gratia kepada 6 bekas hakim yang dipecat.

Dulu bukan main mencemuh UMNO dan BN, kononnya itu ini semua tak sempurna, zalim, kejam,jahat, penipulah dan macam-macam lagi tuduhan yang tak enak untuk didengar sehingga memaksa mereka untuk menubuhkan KITA.

"Ada PATI jadi Boss & Majikan di Malaysia" - DS Hisham. Memang benar !

Keadaan di mana terdapat warga asing baik yang memiliki dokumen perjalanan yang sah, ada permit kerja ataupun yang masuk bekerja secara haram di negara ini ada antara mereka sudah ada perusahaan sendiri dan mempunyai pekerja sendiri termasuk rakyat tempatan itu adalah perkara yang telah lama berlaku cuma sekarang pihak kerajaan mula sedar.

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein telah mula memperkatakan tentang hal ini dan kita berharaplah apabila pihak KDN dah sedar mengenainya maka wajarlah kerajaan untuk membuat tindakan susulan demi maruah bangsa Malaysia.

Di Malaysia hakikatnya memang sudah terdapat juga syarikat-syarikat yang melantik para pekerja asing sebagai pengarah serta pengurus syarikat masing-masing dan menjadikan rakyat atau pekerja tempatan orang dibawah kawalan pihak pekerja asing ini.

Lagi malang apabila terdapat ada diantara pekerja asing itu yang dilantik ke jawatan-jawatan yang lebih kanan dalam syarikat diberi tanggungjawab menggubal undang-undang atau peraturan syarikat yang juga perlu dipatuhi oleh pekerja tempatan. Kenaikan gaji serta pangkat bagi pekerja tempatan yang berada dibawah seliaan pekerja asing yang menjadi ketua juga akan ditentukan oleh golongan ini.

Jadi kita berharap sangatlah agar KDN tidak hanya bercakap mengenainya tetapi terus bertindak agar tidak akan berlaku pekerja tempatan tertindas di negara sendiri oleh pekerja asing yang dilantik menjadi Boss oleh syarikat-syarikat tertentu.

Arkib Blog