Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Rabu, November 17, 2010

DS Anwar ke Australia burukkan nama negara, atlet-atlet Malaysia ke China harumkan nama negara !

Bagaimanakah kerajaan Malaysia melihat tindak-tanduk DS Anwar Ibrahim yang terus menerus kelihatan semakin bebas untuk memburukkan nama baik negara sendiri kepada masyarakat luar apabila beliau berkunjung ke negara-negara yang tertentu ? Kita boleh lihat bagaimana semasa beliau melakukan siri lawatan ke beberapa negara luar seperti Amerika Syarikat dan Indonesia, DS Anwar tanpa ada rasa hormat atau perasaan sebagai rakyat Malaysia tergamak telah menyifatkan Malaysia sebagai sebuah negara yang ditadbir oleh sebuah kerajaan yang zalim, tidak adil, tidak demokrasi, rasuah dan berbagai-bagai lagi.

Dari sudut manakah kerajaan melihat semua perbuatan yang paling tidak bertanggungjawab oleh seorang pemimpin politik yang bercita-cita hanya untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia seperti DS Anwar Ibrahim ini sehingga tiada satupun tindakan berani atau tegas diambil terhadap beliau dalam soal ini sedangkan jika dibiarkan berterusan ianya lambat-laun pasti akan mendatangkan lebih banyak keburukkan daripada kebaikan bagi negara ini serta juga terhadap rakyat Malaysia secara keseluruhannya.

Terbaru, bagaimana DS Anwar yang kini sedang 'melancong' ke Australia telah sekali lagi berusaha untuk mendapat sokongan daripada Ahli-ahli Parlimen negara kanggaroo berkenaan untuk memberi tekanan terhadap kerajaan Malaysia agar menggugurkan kes liwat yang sedang beliau hadapi kini. Disana beliau menjadi amat marah kepada Perdana Menteri Australia, Julia Gillard yang baru-baru ini telah melawat Malaysia serta turut mengiktiraf Malaysia sebagai sebuah negara Islam yang moden dan moderate.

Wajarkah apa yang telah dilakukan oleh DS Anwar ini diterima sebagai satu perjuangan oleh kita rakyat Malaysia ? Namun bagi saya tidak sama sekali. DS Anwar mahu menjadi Perdana Menteri Malaysia kepada rakyat di negara ini sedangkan dalam masa yang sama beliau berterusan membuat rakyat negara ini malu dengan semua perbuatan beliau yang sanggup untuk menelanjang atau membogelkan maruah negara kepada masyarakat luar semata-mata untuk meraih sokongan yang belum pasti dia dapat dari pihak luar.

Lihatlah saat ini, di saat beratus-ratus atlet-atlet negara kita yang terdiri dari latar belakang kaum, adat dan budaya yang berbeza sedang berhempas-pulas di Guang Zhou China dalam misi memburu sebarang pingat bagi mengharumkan serta memertabatkan nama Malaysia di peringkat antarabangsa tetapi dalam masa yang sama juga DS Anwar beriya-iya sanggup mengelilingi satu dunia semata-mata mahu menjatuhkan kerajaan Barisan Nasional yang dipilih oleh rakyat melalui sistem pilihan raya bebas atau demokrasi.

Patutlah YB Karpal Singh pernah mendesak DS Anwar harus segera bertaubat !
Posted by Picasa

Arkib Blog