Negarawan Terulung

Negarawan Terulung
YABhg Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, 88 tahun

Terima Kasih atas sokongan anda semua !

Khamis, Februari 02, 2012

Tiada faedahnya kami orang Kristian berdoa untuk pembebasan Anwar !!!Doa orang beragama Kristian tidak mungkin membawa apa-apa kesan ataupun keberkatan kepada mereka yang bukan Kristian dan Anwar Ibrahim tidak harus mengheret agama Kristian ke dalam isu pembebasan beliau oleh Mahkamah Tinggi 9 January bulan lalu daripada pertuduhan meliwat pembantu peribadinya Mohd. Saiful Bukhary Azlan.

Sebabnya ialah Tuhan orang Kristian tidak sama dengan Tuhan orang Islam. Harap maklum. Dan diharapkan juga agar orang Kristian tidak akan terpengaruh dengan dakwaan Anwar Ibrahim bahawa pembebasan beliau dari tuduhan meliwat oleh hakim Datuk Zabiidin Md Diah tempoh hari kerana berpunca dari doa yang dibuat oleh orang Kristian.

Pembebasan Anwar oleh Mahkamah Tinggi awal bulan lalu adalah satu keputusan bebas yang tidak dipengaruhi oleh mana-mana pihak dan jika Anwar masih berkeras untuk menyatakan bahawa antara sebab pembebasan beliau itu adalah kerana doa orang Kristian maka kami orang Kristian akan menolaknya sama sekali.

Dakwaan seumpama itu adalah satu penghinaan kepada pihak Mahkamah dan sekiranya ada diantara orang Kristian yang turut bersetuju dengan dakwaan sedemikian maka mereka juga boleh disifatkan sebagai telah menghina mahkamah. Saya menyeru supaya orang Kristian di seluruh Malaysia janganlah kita terkeliru dengan pengakuan "pelik" Anwar Ibrahim itu. Terima Kasih!

Arkib Blog